sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Talladega

Käytiin tosiaan viime lokakuussa Atlantassa, kun Villellä oli konferenssi ja minä otin töistä vapaata päästäkseni mukaan minilomalle. Ja koska me tykätään automatkoista ja ei tykätä mitenkään erityisemmin lentämisestä, päätettiin yhdistää reissuun pieni road trip, eli suunnata Georgiaan omalla autolla. Aikaa varattiin sen verran, että molempiin suuntiin yövyttiin kerran matkalla. Meidän mielestä road tripin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu se, että jos näkee jotain mielenkiintoista on oltava aikaa pysähtyä sitä tutkimaan, joten aikataulussa on oltava pelivaraa. Houstonin ja Atlantan väliltä ei valitettavasti mitään maailmoja mullistavaa löytynyt, mutta kyllä me menomatkalla sentään kerran otettiin vähän isompi stoppi, kun bongattiin Talladega Speedway -moottorirata ja sen yhteydessä sijaitseva kansainvälinen moottoriurheilun Hall of Fame.
Lisämaksusta olisi ollut mahdollista saada opastettu kierros sinne radalle, mutta me ei oltu valmiita ihan niin mittavaan ja pitkään pysähdykseen vaan tyydyttiin museon ja itse Hall of Famen kiertämiseen.
Ihan ylivoimaisesti järisyttävimmät jutut oli ne muutamat isoista kisakolareista säästetyt autot romut. Melkoisen pahaa jälkeä meinaan.
Pienesti vaikea uskoa että tuoltakin ulos kaivettu kaveri on kuitenkin kävellyt radalta ihan omin jaloin pois... Meidän matka jatkui mielenkiintoisen pysähdyksen jälkeen onneksi ihan ilman kolareita tai muita haavereita Atlantaan asti.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Onko tämä se rata jossa ajettiin myös F1 kisat?
Aika romukasoista ne kuskit kömpii ulos ja heiluttelee iloisesti katsojille.
Teillä on kai sitten talvi ohi, kun lämpöä ennustetaan joka päivälle meidän hellerajoja.
Meillä täällä on hiihtokausi parhaimmillaan, tosin meikäläisen sukset ei vielä ole päässyt ulkoilemaan.
Jäällä on huono latu enkä vielä ole innostunut lähtemään Torrolle, siellä latuja riittäisi, mutta on se automatka.

Andy kirjoitti...

Ei siellä mun tietääkseni ole formuloita ajettu, lähinnä Nascaria vaan. Se on sellainen jännän muotoinen kolmio-ovaalirata.

Ei meillä kyllä vielä mitään hellettä sentään ole, aika ikävän kylmää tuulta ainakin puskee vaikka lämpötila sinänsä onkin ihan kohtuullinen. Mutta eiköhän se tästä vielä lämpene. :)