sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Graceland

Memphisin reissun ykköskohde oli luonnollisesti Graceland, eli Elvis Presleyn koti. Oltiin varattu liput etukäteen netissä, mikä osoittautui hirmu hyväksi vedoksi, koska päästiin ohittamaan koko huomattavan mittainen lippujono.

Gracelandin makeat portit!

Tuhannet fanit ovat vuosien varrella jättäneet viestejä Gracelandia ympäröivään aitaan.

Gracelandissa pyörittiin audiokierroksen ohjaamana, hyvin selkeän reitin mukana. Kapeahkoilla käytävillä ihmismäärä joskus hieman haittasi, ja audionauhan joutui keskeyttämään odottaessaan että jono liikkuisi oikeaan kohtaan.

Yläkerta ei kuulunut kierrokseen. Elvis itse ei kuulemma koskaan ottanut vieraita vastaan talon yläkerrassa, joten kunnioituksesta entistä omistajaa kohtaan eivät vieraat ole sinne tervetulleita vieläkään. Lähes kaikki muut osat taloa kuitenkin päästiin katsastamaan ja ihastelemaan ajoittain hyvinkin mielenkiintoisia sisustusratkaisuja.

Koska olimme vierailulla joulunpyhien aikaan, oli Gracelandkin koristeltu jouluteeman mukaisesti. En ainakaan usko että joulukuusi seisoo ruokasalissa vuoden ympäri.

Ehkä maailman psykedeelisin katto- ja seinäverhoilu!

Heposia!

Huikeista sisustusratkaisuista ja audiokierroksen aikana kuulluista mielenkiintoisista tarinoista huolimatta minuun teki ehkä suurimman vaikutuksen huone, johon oli kerätty suurin osa Elviksen saamista kulta- ja platinalevyistä, sekä muista palkinnoista. Levyjä oli valtavan huoneen seinät aivan täynnä, lattiasta kattoon, ja niiden silkka määrä veti minut aivan sanattomaksi. Kyllähän sitä on ollut aina tietoinen siitä, miten menestynyt artisti Elvis oli, mutta jotenkin tämä huone toi sen esille uskomattoman konkreettisesti.

Gracelandissa sijaitsee myös monen Elviksen perheenjäsenen haudat, kuten myös herran omakin viimeinen leposija. Audiokierros päättyikin juuri haudan äärelle.

Gracelandin vierailukeskus sijaitsee kadun toisella puolella ja pitää sisällään vielä paljon muita näyttelyitä ja noin sata Elvis-aiheista matkamuistopuotia. Me oltiin ostettu sellaiset liput, joilla pääsi katsastamaan myös mm. Elviksen omistamat autot.

Yleisesti ottaen en juurikaan välitä vaaleanpunaisesta, mutta tämä legendaarinen pinkki Cadillac on kyllä just niin päheä etten ehkä kestä!

Meidän lipuilla pääsi myös katsomaan Elviksen kahta yksityiskonetta. Tässä kuvassa on Hound Dog II.

Ja tässä puolestaan Elviksen tyttärensä mukaan nimeämä Lisa Marie. Lisa Marien läpi pääsi kävelemään ja ihastelemaan lisää luovia sisustusratkaisuja, tällä kertaa kompaktimmassa lentokonemuodossa.

Elvis arvosti luksusta ja ylellisiä asioita. Siitä esimerkkinä mm. se, että Lisa Marien turvavyöt on päällystetty 24-karaatin kullalla.

Graceland oli kyllä ihan mahtava vierailukohde ja olen todella iloinen että olen siellä päässyt käymään. Suosittelemme ehdottomasti kaikille, jotka joskus liikkuvat lähelläkään Memphisiä!

2 kommenttia:

Iitu kirjoitti...

Melkein tulee itku... Noi autot ja kaikki! VAU!

Andy kirjoitti...

Haha, olihan se kyllä varsin hieno paikka. :)