tiistai 28. heinäkuuta 2015

Luovia työpöytäratkaisuja

Mulla on töissä viime aikoina ollut käytössä vähän luovasti ratkaistu seisomapöytä. Tulin siihen tulokseen, että olisi hirmu hyvä vaihtoehto jos joskus voisi seistä työpöydän ääressä, kun niin suuri osa vuorokaudesta menee kuitenkin istuen tai makuulla. Tiedän parikin eri tyyppiä kampuksella joilla on seisomatyöpöytä ja kun kyselin kokemuksia, kaikki sanoivat pitävänsä ratkaisusta kovasti.

Katsottiin esimiehen kanssa sellaista työpöydän lisäosaa, jonka avulla voi helposti säädellä korkeutta ja se periaatteessa nostaa tietokoneen näytön (ja näppiksen sun muut) seisomakorkeudelle, sisältäen myös jonkin verran tasotilaa. Valitettavasti kaikki järkevän kokoiset vaihtoehdot osoittautuivat hieman liian isoiksi mun työpöydälle. Kummallista, koska olen aina ajatellut että mun työpöytä on ihan ruhtinaallisen kokoinen. Se on myös vaan reilu vuosi sitten hankittu, kun se tila meidän toimistossa jossa munkin työpiste sijaitsee laitettiin kokonaan uusiksi, joten pöydän vaihto ei tule kysymykseen.

Ennen kuin alettiin pohtimaan mitään radikaaleja ratkaisuja tai tuhlattiin asiaan isommin rahaa, päätin että testaan hommaa vähän luovasti, jotta tietäisin pitäisinkö seisomapöydästä myös käytännössä. Virittelin siis tietokoneen näyttöni, näppäimistöni ja hiireni parin ylösalaisin käännetyn laatikon päälle. Kolmas laatikko toimii lisätasona, koska varsinainen pöytätaso on seistessä niin matalalla, että pitää kumarrella rasittavasti. Homma on toiminut varsin hyvin ja olenkin päättänyt, että jotain pysyvämpää ja ehkä hieman esteettisempääkin ratkaisua voisi nyt oikeasti alkaa pohtimaan. Haluaisin ehdottomasti sellaisen ratkaisun joka mahdollistaa suhteellisen vaivattoman siirtymisen seisomapöydästä istuen työskentelyyn, koska joskus on vaan helpompi, mukavampi ja/tai käytännöllisempi istua ja nyt vaihto vaatii koko laatikkoviritelmän purkamisen (ja säilömisen työpöydän alle) tai kasaamisen, enkä ihan niin usein jaksa siihen ryhtyä kuin haluaisin. Sit joko istun silloinkin kun ihan hyvin voisin seistä, tai sinnittelen kipein jaloin korkkaripäivänä. Ja ei, korkkareista luopuminen ei ole vaihtoehto.
Tyylikäs laatikkoviritelmä.

4 kommenttia:

Emmi Hakansson kirjoitti...

Hei tarvitko sun muuten käännättää sun todistuksia (työ tai koulu), että sait tuon duunin? Tai sun palkkausprosessi tais olla vähän "epämääränen", mutta tiedätkö vaaditaanko noihin hommiin yleensä käännätetyt todistukset?

Andy kirjoitti...

Haha, epämääräinen on just oikea sana!

Ei muistaakseni tarvinnut kääntää todistuksia työn saamisen yhteydessä, saatoin ehkä antaa englanninkielisen käännöksen opintorekisteriotteesta jossa näkyi tutkinnot, mutta en oo siitäkään varma. Työviisumia varten piti olla tutkintotodistuksesta käännös ja vastaavuusarviointi, mutta sullahan ei siihen oo tarvetta. :)

Emmi Hakansson kirjoitti...

Joo ei niin ja siksi en ookaan kääntänyt todituksia. Eikä niitä kysytty yhdessäkään työhaastattelussa, jossa kävin:D Mietin vaan jos tuollaiseen yo:n duuniin, joka on ehkä "virallisempi" (+vaaditaan tutkinto) pitäisi käännättää.. Toisaalta kai sen voisi itsekin käännättää ja hommata vaan notaarin leiman siihen:D niin yksi kaveri oli tehnyt!

Andy kirjoitti...

Kyllä varmasti voi. Mäkin oon itse asiassa kääntänyt yhden meidän suomalaisen urheilijan todistuksen NCAA:lle. Niille piti lähettää liitteenä kopio mun passista, koska siten me todistettiin että kyllä mä oikeasti osaan suomea. :D