perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kesä leffassa

Me ollaan tässä kevään/kesän mittaan elvytetty meidän sunnuntaileffaperinne ja käyty katsomassa jo vaikka mitä. Kaikki alkoi siitä kun Fast & Furious -leffasarjan seitsemäs osa tuli teattereihin ja mun oli tietysti pakko päästä se katsomaan. Edellisestä leffakäynnistä olikin vierähtänyt melko tovi, mutta Furious 7:n jälkeen meni vaan kaksi viikkoa kun mentiin seuraavan kerran. Ja sit päätettiinkin että täähän oli kivaa, eiköhän oteta tavaksi. On meillä pari sunnuntaita jäänyt välistäkin. Ensin yksi jolloin kurjan ilman vuoksi päätettiin että on täydellinen päivä leikkiä meidän toimiston Wii-pelikonsolilla niin paljon, että sen voi vihdoinkin palauttaa, ja nyt pari viikkoa sitten, kun oli suomalais-ruotsalais-japanilainen sunnuntai, eikä viitsitty enää mennä museon jälkeen vielä elokuviinkin.

Nyt kun Suomen loman aikana tulee sunnuntaileffoihin tauko, ajattelin tehdä julkisen tunnustuksen siitä, kuinka huono meidän elokuvamaku onkaan, eli mitä me ollaan viime aikoina käyty katsomassa (lista on katsomisjärjestyksessä, sikäli kun sellaisella on yhtään mitään väliä):
  • Furious 7 – Itsehän olin huonon kakkososan ja umpisurkean kolmososan jälkeen jo luovuttanut tämän elokuvasarjan suhteen, kunnes kuudennen osan trailerin näkeminen sai minut taas kiinnostumaan. Eli kakkos- ja kolmososiin pettyneille tiedoksi, nelosesta eteenpäin paranee taas. Eihän näissä mitään järkeä ole, eikä realismin häivääkään, mutta voi hemmetti miten paljon ne silti (tai siksi?) viihdyttää.
  • Avengers: Age of Ultron – Me ollaan vankasti Marvel-faneja, joten uusin Avengers-elokuva oli luonnollisesti välttämätöntä nähdä. Taattua viihdettä, vaikkei likimainkaan parasta mitä Marvel on viime vuosina saanut aikaan. Elokuvan mahtavuus lisääntyi parillasadalla prosentilla ihan vain James Spaderin ansiosta.
  • Ex Machina – Viime aikaisista sunnuntaileffoista ainoa joka ei ole semiaivotonta toimintaräimettä, vaan oikeasti ihan todella fiksu leffa. Koska me ei olla juurikaan käyty leffassa, en ollut edes huomannut että Alex Garland oli ohjannut esikoisteoksensa, ennen kuin kaveri kysyi huvittaisko meitä lähteä sitä katsomaan. Sinä päivänä ei käynyt, mutta pari viikkoa myöhemmin sopi ja hyvä niin. Pidettiin nimittäin kaikki kolme elokuvasta ihan tosi paljon.
  • Mad Max: Fury RoadThe Road Warriorin suurena fanina minusta oli aivan itsestään selvää että uusi Mad Max pitää nähdä. Ville ei ollut kauhean innostunut, mutta suostui kuitenkin lopulta. Ja vihasi tätä elokuvaa, eikä ole ehkä vieläkään antanut minulle täysin anteeksi sitä, että raahasin hänet sitä katsomaan. Ei se minustakaan ollut erityisen hyvä, mutta kyllä se silti katsomisen arvoisesti viihdytti. Villen mielestä ei.
  • San Andreas – Katastrofielokuvat on keskimäärin aika huonoja, mutta San Andreas oli meidän molempien mielestä katastrofielokuvaksi yllättävän hyvä. Jotkut väittävät ettei se ole kovin realistinen, mutta vapaapainin entisenä suurfanina olen itse täysin valmis uskomaan Rockin pystyvän mihin tahansa!
  • Jurassic World – Olin tästä elokuvasta niin innoissani, että pakotin Villen katsomaan kaikki kolme aikaisempaa Jurassic Park -elokuvaa sitä ennen. Ykkönen on luonnollisesti klassikko, mutta kakkonen ja kolmonen on aika huonoja. Jurassic World sen sijaan oli meidän mielestä aivan erinomainen, vihdoinkin sen ensimmäisen arvoinen jatko-osa. Eihän siihen mennytkään kuin vähän yli kakskyt vuotta.
  • Tomorrowland – Ihan ok, mutta ei sen kummempi. Oli siinä muutamia ihan mielenkiintoisia ajatuksia, mutta valitettavasti etenkin loppuvaiheissa leffa meni Villen mielestä vähän paasaavaksi, ja mun mielestä se oli, noh, vaan niin kovin Disney. Ihan ongelmitta me se kerran katsottiin läpi, mutta en mä usko että mulle missään vaiheessa tulee mitään suurta halua nähdä tätä uudestaan.
Jep jep. Aika pitkälti sellaisen pitkälti aivottoman toimintaviihteen puolella ollaan siis oltu. Mutta ei siinä mun mielestä ole mitään vikaa. Joskus elokuva saa ihan vaan viihdyttää, ilman että se vaatii juuri minkäänlaista aivotoimintaa. Ja kyllä me ihan oikeasti katsotaan muutakin kuin toimintaräimettä. Monesti vaan ne oikeasti hyvät elokuvat on parhaimmillaan kotona kaikessa rauhassa, ilman että ympärillä on salintäydeltä mahdollisesti huonosti käyttäytyviä katsojia.

Kohta me lähdetään juhlimaan Villenkin loman alkua drive-iniin, jossa vuorossa mitäs muutakaan kuin toimintaräimettä. Ajateltiin nimittäin käydä vilkaisemassa uusi Terminator Genisys. Onneksi drive-inissä on aina hauskaa vähän huonommankin elokuvan kanssa, koska suhtaudun tähän kyllä melkoisen suurella varauksella. Kyseisessä leffasarjassa kun ei mun mielestä ole tapahtunut mitään hyvää sitten kakkososan.

Kaikki leffajulisteet lainattu täältä.

Ei kommentteja: