torstai 7. heinäkuuta 2011

San Francisco, osa 2: Golden Gate Bridge ja Park

Sunnuntaina suuntasimme tekemään lähempää tuttavuutta Golden Gate Bridgen kanssa. Ja olihan se melkoisen komea ilmestys, ei käy kieltäminen. Sillalle oli sitten pakko päästä myös kävelemään, tallustelimme aina puoliväliin asti katselemaan maisemia. Jos se olisi perjantaina jäänyt epäselväksi, olisi sillalta viimeistään käynyt ilmi kuinka lähellä kaupunkia Alcatrazin saari oikeastaan sijaitseekaan. Ja pääsimmepä todistamaan yhtä julkikosintaakin, kun eräs herrasmies oli valinnut kuuluisan sillan sopivaksi paikaksi polvistua rakkaansa eteen. Tuleva morsio vastasi myöntävästi ja kaikki ohikulkijat taputtivat tuoreelle kihlaparille. Sillan ei muuten alunperin pitänyt jäädä punaiseksi, kertoi meidän opaskirja, vaan kyseessä oli jonkinlainen ruosteenestopohjamaali. Sitten päättävät tahot huomasivat, että oikeastaanhan punainen väri näyttää varsin mainiolta, ja hyvä niin. Ei se tylsän harmaana olisi yhtään niin hieno.
San Francisco

Alcatraz!! (Ja veneilijöitä)

Sillan jälkeen siirryimme tutustumaan Golden Gate Parkiin, joka todellisuudessa sijaitsee nimestään huolimatta kohtuullisen bussimatkan päässä itse Golden Gate Bridgesta. Puiston parasta antia oli japanilainen puutarha, sekä pieni järvi (vai olisiko se ennemminkin lampi..?), johon olisi päässyt leikkimään polkuveneen kanssa, jos olisi ollut seikkailuhenkisempi.
Puistossa bongattiin tuollainen pieni nappisilmäinen söpöläinen, joka kaivoi kovin ahkerasti koloa.

Myöhemmin kiertelimme vielä keskusta-alueella ja suoritimme mm. sen jo mainitun huvin vuoksi Nob Hillille kipuamisen. Kivoja päiviä kaikki, mutta kyllä paras päivä oli se vielä toistaiseksi raportointia odottava perjantai, jolloin toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja kävin Alcatrazissa (kuvat karsittu noin sataan, kyllä tästä vielä jossain vaiheessa hyvä tulee...)!

Ei kommentteja: