keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Rice Day

Ricen yliopisto on perustettu aikanaan lokakuun 12. päivä, joten tänään oli Rice Day, eli vähän kuin synttärit. Kampuksella oli paljon tapahtumia, tärkeimpänä kaikista presidentti Leebronin town hall -kokoontuminen, johon mekin mentiin koko toimiston voimin paikalle. Kaikkia oli etukäteen kehotettu pukeutumaan siniseen ja/tai harmaaseen, Ricen väreihin, ja itsellä kun harmaa on hyvin hanskassa mutta sininen puuttuu vaatekaapista lähes tyystin, päätin askarrella eilen illalla sen toisen helmisormuksen muuten harmaan kokonaisuuteni väripilkuksi.
Kokoontuminen oli ihan tosi mielenkiintoinen, kun presidentti Leebron kertoi kaikenlaisia faktoja Ricen nykytilanteesta ja miten tilanne on vuosien varrella muuttunut. Juuri tällaiset tilaisuudet korostavat kampuksen laajuista yhteisöllisyyden tunnetta, kun koko sali istui ovella jaetut Ricen väriset helminauhat kaulassa.
Olen jo pitkään ihastellut Ricen pöllöpinssejä, joita me jaellaan mm. delegaatioille ja vastaaville. Aamulla sitten tuli toimistolla puhetta ettei minulla ole yhtään Rice-pinssiä, joten sain ihan ikioman pöllön. Kokoontumisessa sain sitten heti perään vielä toisen, hieman erilaisen yksilön. Tämä jälkimmäinen oli nimittäin juhlavuosikappale.
Rice täytti tänään 99 vuotta ja juhlallisuudet käynnistivät samalla yliopiston sadannen juhlavuoden. Koko homma huipentuu vuoden päästä mahtaviin 100-vuotisjuhliin, joten lahjukset jatkuivat vielä tilaisuuden päätteeksi jaetuilla t-paidoilla, joita ei muualta sitten saakaan ja josta tilaisuuden missannut Ville on pienesti kateellinen.
Juhlavuosikampanjaan kuuluu yksi mielettömän hieno video, jonka ehdottomasti haluan jakaa. Katkelmat ovat Ricen ensimmäisen presidentin Edgar Odell Lovettin Ricen virallisissa avajaisjuhlassa pitämästä puheesta, kun taas pianisti puolestaan on luonnollisesti opiskellut Ricen kuuluisassa Shepherd Schoolin musiikkiohjelmassa. Vaikkei kieltä ymmärtäisikään, kannattaa video silti katsoa läpi vaikka ihan vaan upean musiikin ja historiallisten valokuvien vuoksi.



Aika mahtavaan paikkaan saadaan Villen kanssa mennä joka aamu töihin.

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

No nyt onnistuu kommentointi pitkästä aikaa, kun Torreviejan marinan nettiyhteys näyttää myös toistettavan sanan joka kommentoinnissa tarvitaan.Eli kyllä amerikkalaiset osaavat tuon yhteishengen ja -pelin nostattamisen kuten oikein onkin. Sitäpaitsi helmisormukset näyttävät oikein hienoilta taidonnäytteiltä. Eipä parempaa työpaikkaa tarvitakaan!

Andy kirjoitti...

Joo, täällä on kyllä kampuksella saatu kovin yhteisöllinen tunnelma aikaan, jo ennenkin näitä juhlallisuuksia. :)