keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Paikallisuutisia

Lehteä lukiessa silmään osui pitkästä aikaa sen verran outo tarina, että on kerrassaan pakko levittää juttua eteenpäin. Yhdessä täkäläisessä koulussa jäi syksyllä kaksi oppilasta kiinni, kun ne oli rahdannut aseen mukanaan tunnille. Paikalliseen tapaan rangaistuksena oli sitten koulusta erottaminen ja turvallisuutta päätettiin lisäksi parantaa asentamalla kouluun metallinpaljastimet. Meidän näkövinkkelistä ehkä vähän yliampuvaa mutta menköönsä. Varotoimenpiteistä huolimatta tällä viikolla jäi kuitenkin taas yksi oppilas kiinni aseen kanssa. Ja kuinkas tämä on mahdollista? No kun niitä metallinpaljastimia on vain pääovilla, ja sielläkin henkilökuntaa asiaa valvomassa vain koulun aamulla auetessa. Että jos myöhästyy koulusta niin varoittimet saa huutaa ihan omia aikojaan kenenkään piittaamatta. Uusimman tapauksen yllyttäminä valvojia aiotaan nyt kuulemma pitää ihan kello kymmeneen asti. Jos ei vielä tullut turvallinen olo niin ei hätää. Päättäjillä on meinaan loistava varasuunnitelma takataskussa. Aikovat kieltää tavallisten koululaukkujen käytön kokonaan ja ostavat kaikille oppilaille uudet läpinäkyvät reput tilalle. Nyt ei aseen piilottaminen enää onnistu ja maassa on kaikki hyvin. Että silleen...

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Tuota noinniin, olen sanaton. Ongelmat ovat muuttuneet sitten omien kouluaikojeni, jolloin myöhästyjän kannatti myöhästyä niin paljon että vahtimestari oli ehtinyt lähteä ala-aulasta mutta opettaja ei vielä ollut ehtinyt luokkaan. Mahdollisista aseenkantajista ei silloin nähty edes unta, siitä menen takuuseen.On se tilanne kyllä Suomessakin muuttunut ikävämpään suuntaan.Toivottavasti sentään yliopistoissa ei pelätä vielä ampujia?

Ville kirjoitti...

marketta: Eihän sitä pääsisi aamuisin sängystä ylös, jos kaiken maailman ampujia alkaisi koko ajan pelätä. Yksi roisto muuten juoksi jokin aika sitten kampuksella karkuun, kun potentiaalinen ryöstökohde kumautti sitä tietokonelaukulla päähän :)