tiistai 14. helmikuuta 2012

Jalkapallon korvike

Viime sunnuntaina oli vähän orpo olo, kun mistään ei tullut jalkapalloa ja me Villen kanssa mietittiin että mitäs me nyt sitten tehdään? Ratkaisu löytyi yhdestä tv-sarjasta, jonka olemassaolosta olen ollut jo pitkään tietoinen ja josta aina mietin että tuohon pitäis tutustua, mutta oikeasti sain aikaiseksi vasta törmättyäni riittävän monta kertaa lyhyessä ajassa kakkoskauden uusien jaksojen mainokseen.
Kyseessä on kilpailuohjelma, joka seuraa tuttua kaavaa: osallistujat näyttävät osaamistaan annettujen tehtävien puitteissa ja alan ammattilaisista koostuva tuomaristo kommentoi tuotoksia ja karsii kisaajia jakso jaksolta. Mutta tässä sarjassa ei suunnitella vaatteita tai laiteta ruokaa, vaan katsotaan kuka on paras erikoisefektit hallitseva elokuvamaskeeraaja!
Face Off koukutti jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ihan täysin ja päädyimme katsomaan sunnuntain aikana (nolo tunnustus..) koko kahdeksanosaisen ykkökauden. Nyt olemme siirtyneet parhaillaan pyörivään kakkoskauteen ja kun kohta saadaan kirittyä kaikki jo näytetyt jaksot kiinni, on pakko luopua ihanista Face Off -maratoneista ja katsoa tylsästi jakso kerrallaan...
Tässä sarjassa kiinnostaa oikeasti kaikki. Konsepti on tosiaan monissa vastaavissa sarjoissa (esim. Project Runway & Top Chef) toimivaksi havaittu, jonka lisäksi ainakin mun mielestä leffafanina ja DVD-ekstrojen Making of -dokumentit tarkkaan tuijottavana on ihan mielettömän kiehtovaa seurata että miten ne kaikki upeat hahmot ja maskeeraukset syntyy. Ja kun kilpailijat on vielä oikeasti taitavia ja lopputulokset ainakin useimmiten ihan älyttömän hienoja, on Face Off meidän perheen ehdoton uusi suosikki!

Kuvat lainattu täältä, täältä ja täältä.

Ei kommentteja: