sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kisakatsomossa

Jääkiekkofanin elämä on ollut näiden MM-kisojen aikaan hieman haastavaa, kun suurin osa peleistä pelataan sellaiseen aikaan, kun minun oletetaan keskittyvän enemmän töihin kuin meneillään oleviin lätkämatseihin. Siitä huolimatta olen pitänyt aina Suomen pelien aikana Kansainvälisen Jääkiekkoliiton nettisivujen tarjoamaa reaaliaikaista peliseurantaa päällä työkoneella, joten olen siinä aherruksen lomassakin pysynyt suurinpiirtein tilanteen tasalla.

Ihan paras oli Suomi-USA neljännesvälierä, jonka ratkaisuvaiheet osuivat lounastunnille. Siinä me istuttiin Villen kanssa syömässä yhdessä kampuksen ruokapaikoista, tuijottaen samalla tiiviisti mun iPod touchia jossa pelitilanteet (systeemi listaa maalit ja jäähyt) päivittyivät, enkä edes halua ajatella kuinka kummallisina muut paikallaolijat meitä pitivät kun ensin tasoitus- ja sitten voittomaali saivat meidät juhlimaan ja tuulettamaan muuten varsin hiljaisessa tilassa.

Viikonloppuisin ollaan sitten ihan nähtykin pelejä, tosin ihan vaivatonta sekään ei ollut. Aikaeron vuoksi pelejä varten on nimittäin pitänyt herätä ihan naurettavan aikaisin, ja voin kertoa että näin aamu-uniselle ihmiselle, joka luottaa siihen että viikonloppuisin saa nukkua huomattavasti arkiaamuja pitempään, uhraus on ollut merkittävä. Lisäksi MM-kisat ei voisi juuri vähempää täällä ketään kiinnostaa, joten televisiossa on näytetty tasan Jenkkien matsit. Tarkoittaa sitä, että saimme nauttia paikallisesta selostuksesta juuri sen verran kun Suomella kesti ottaa ekassa USA-pelissä pataan sen 5-0. Herkkua. Onneksi netistä saa viritettyä pelin kuin pelin, joten ollaan saatu katsella turpiinotot myös Venäjältä ja Tšekeiltä... Olishan se ollut kiva nähdä ees yksi voitto, mutta minkäs teet.

Aika vähäisellä panostuksella meni siis meiltä nämä kisat, vaikka ollaankin nyt yritetty parantaa loppua kohden. Katsottiin nimittäin Suomen pelien lisäksi myös eilinen hyvin viihdyttävä Tšekki-Slovakia sekä tänään Venäjän varsin vakuuttava ja näyttävä finaalitaisto Slovakiaa vastaan. Ihan hauskaa oli uppoutua jääkiekkoon pitkästä aikaa, mutta kyllä mä silti ihan eniten odotan tällä hetkellä jalkapallokauden alkamista. Ja Lontoon olympialaisia, ne on onneks nopeemmin.

Ei kommentteja: