lauantai 5. toukokuuta 2012

Kohtuullisen koominen kokemus kenkien korjaamisesta

Kun suosikkisandaalini hajosivat viime kesänä, oli itsestään selvää että kiikutin ne korjattavaksi. Kyseiset kengät kun sopivat sekä työkäyttöön että vapaa-ajalle ja olivat hurjan mukavat jalassa, niillä jaksoi kävellä vaikka kuinka pitkään. Kenkäsairaalan mukavat työntekijät liimasivat irronneen remmin takaisin kiinni ja jatkoin tyytyväisenä lempisandaalieni käyttöä, vajaan päivän verran. Silloin remmi lähti irti uudelleen. Vein kengät takaisin suutarille, jossa hieman vanhempi herrasmies totesi että ihmekös tuo kun ei korjaus kestänyt, pojat on käyttäneet ihan väärää liimaa. Hänpä tekee homman uusiksi, ja liimaa samalla kiinni tuon toisenkin kengän vastaavan kohdan, kun sekin näyttää siltä että saattaa irrota hetkenä minä hyvänsä. Jatkoin taas kengät takaisin saatuani tyytyväisenä niiden käyttöä, tällä kertaa vajaan viikon, kunnes toisen kengän liimaus petti ja kirottu remmi irtosi jälleen. Arvoin pitkään että jaksanko korjauttaa niitä aina vaan uudelleen, ilmiselvästi varsin turhaan, ja heitin kengät lopulta turhautuneena vaatehuoneen nurkkaan. En raaskinut hävittääkään, kun kyseessä oli oikeasti maailman mukavin sandaalipari, vaan tuumin että ehkä jossain vaiheessa keksin jonkin ratkaisun.
Tämän kesän sitten lähestyessä päätin, että lempparisandaalit on ihan pakko saada käyttöön. Toistuva uudelleenliimaaminen ja sitä selvästi väistämättömästi seuraava remmien uudelleenirtoaminen täysin sattumanvaraisella hetkellä ei houkutellut, joten tulin siihen tulokseen että on aika ottaa järeämmät aseet käyttöön. Tartuin siis vasaraan ja iskin typerän remmin kiinni kahdella naulalla. Ounastelin että naulojen päät eivät välttämättä tuntuisi erityisen miellyttäviltä jalkapohjassa, joten liimasin vielä naulojen päälle silikonipuolipohjalliset, jotka on oikeasti tarkoitettu estämään sitä, ettei jalka liikkuisi hieman väljässä kengässä liikaa eteenpäin.
Ratkaisu on ainakin tähän asti osoittautunut toimivaksi. Remmi on pysynyt paikallaan, eikä nauloja tunne lainkaan silikonipohjallisen läpi. Siksipä ei mitenkään kauheasti harmittanut kun toisenkin kengän remmi napsahti paikaltaan keskiviikon baseball-pelissä. Korjaustoimenpide oli jo tuttu, jonka lisäksi onhan se nyt aika huikean hupaisaa voida kertoa että on korjannut kenkänsä ihan itse vasaralla ja muutamalla naulalla.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Nythän sinulla on uusi työmahdollisuus, jos joudut jostain syystä työttömäksi,
Perustat sandaalikorjaamon;)
Itseasiassa monta kertaa luovuudella saa paljon aikaan.

Andy kirjoitti...

Haha, vois olla aika minimaalinen asiakaskunta jos ainoa hallitsemani korjausväline on se vasara... ;)