sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pääkaupunkivierailu

Ajettiin sitten perjantaina töiden jälkeen Austiniin, kyläilemään sinne muuttaneen kaveripariskunnan luona. Koska Texanseilla oli tänään kotipeli, jäi visiitti hieman lyhyeksi kun kotiin piti ajaa jo lauantai-iltana, mutta kyllä me ehdittiin kaikenlaista kiertää ja katsella. Me ollaan käyty Austinissa kerran aikaisemminkin, mutta tokihan se oli kivojen paikallisoppaiden kanssa tällä kertaa ihan toisenlainen kokemus.
Lauantaina me kierrettiin South Congressia, joka viimeksi jäi kokonaan katsomatta. Alue on täynnä kivoja ja kummallisia pieniä liikkeitä, sekä Austinille kovin tyypillisiä ruokavaunuja jollaisesta mekin nautimme lounaamme. South Congressilta siirryimme Colorado-joen varrelle ihailemaan kauniita maisemia. Muistan kuinka viimeksikin vietimme aikaa joen varressa, mutta eihän me silloin tajuttu että vastarannalta olisi nähnyt Austinin downtownin varsin näyttävällä tavalla.
Runsaan kävelyn jälkeen käytiin tankkaamassa kahvia ja kakkua 6th Streetin Driskill-hotellissa, jonka jälkeen maleksittiin vielä hieman 6th Streetia ees taas ennen kuin kiivettiin Capitolille katsomaan illan hämärtyessä upealta näyttävää rakennusta sekä etenkin sen edessä sijaitsevaa joulukuusta, jossa oli melkoiset välkkyvalot.
Joulukuusen juurella on muutama joululauluja pauhaava kaiutin ja kuusen suuren osan aikaa huomattavan räikeät valot vaihtuvat ja vilkkuvat musiikin tahdissa. Kuuluu tavallaan siihen sarjaan jossa se on niin törkeän ruma että se on tavallaan jo ihan tosi hieno!
Seuraava vierailu pitää ajoittaa jalkapallokauden ulkopuolelle, että voidaan olla koko viikonloppu. Sovittiin jo, että sitten mennään katsomaan niitä pirun lepakoita joihin me niin kovasti petyttiin viime kerralla. Ja kuuntelemaan livemusiikkia, koska ei Austinia suotta kutsuta maan musiikkipääkaupungiksi!

Ei kommentteja: