sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pakkoloma - mitä tuli tehtyä (osa 1)

Pian luvassa raportteja siitä, mitä ollaan meidän pakkolomalla puuhailtu. No nii just... Ja kuukautta myöhemmin:

Meidän viisumiasioista johtunut pakkoloma alkoi toukokuun ensimmäinen päivä, joka oli torstai. Se eka puolikas viikko meni lähinnä pitkänä viikonloppuna ja ajatukseen totutellessa, mutta sen jälkeen me asetettiin viralliseksi tavoitteeksi ”suorittaa” yksi loma-asia joka päivä. Kuten tulee ihan just selväksi, näiden ”suoritusten” vaativuus- ja rasittavuustaso vaihteli ihan tosi paljon, mutta sen enemmittä esipuheitta, tässä tulee Mitä me tehtiin meidän pakkolomalla, osa 1.

Maanantai: Käytiin katsomassa Draft Day -leffa. Suurina jalkapallofaneina oli ihan selvyys että me haluttiin tämä nähdä, ja nimenomaan ennen tämänvuotista jalkapallon draft-tapahtumaa. Oli meidän mielestä ihan tosi hyvä, tosin en oo varma innostuisko tästä kukaan jalkapallosta kiinnostumaton tyyppi yhtään.
Tiistai: Otettiin asiaksemme mennä muutamaksi tunniksi uima-altaan reunalle lekottelemaan auringossa ja lukemaan kirjaa/lehtiä/mitä nyt huvitti. Unohtamatta käydä aina välillä viilentymässä altaassa. Alkaako käydä selväksi mitä tarkoitin kun sanoin että jotkut tavoitteet oli vähän rankempia kuin toiset? Mutta niin uskomatonta kuin se onkin, tämäkin operaatio vaati etukäteispäätöksen ja -suunnittelun, viime kesänä ei taidettu käydä altaan reunalla kuin ehkä kerran. Eikä muuten olla tänäkään kesänä ainakaan vielä käyty uudestaan. Mikä meitä vaivaa?!?

Keskiviikko: Meidän äiti oli pyytänyt lähettämään vähän juttuja, mukaan lukien yhdet farkut. Metsästyksen yhteydessä käytiin useassa kaupassa, saldona yhden mun kaulakorun korjaus, mulle kosmetiikkaa, Villelle kengät ja vyö, ja mulle kolmet (!) kengät. Äidin farkkuja ei löytynyt. Mutta kaikki muut pyydetyt jutut kyllä onneksi saatiin hankittua.

Torstai: NASA! Vietiin pari kaveria NASAan, ja saatiin samalla startattua meidän Houston City Passien käyttö. Saatiin sellaiset joululahjaksi mun rakkaalta siskokullalta ja sen tenavilta ja nyt oli mitä parhain tilaisuus käyttää kaikki liput. City Passeissa kun on se ”ongelma”, että kaikki liput pitää käyttää 9 päivän sisällä, joten arkena ei oikein ehdi ja kaikkien kohteiden tunkeminen viikonloppuihin tuntui haastavalta. Mutta nyt oli ihan mahtava ajankohta vihdoinkin hoitaa homma alta pois.

Perjantai: Käytiin postittamassa äidin tilaama paketti ja jatkettiin Houston City Pass -kohteiden kiertämistä sekä Houstonin Luonnontieteellisessä museossa että MFAH:ssa (Museum of Fine Arts Houston). Luonnontieteellinen museo on meille huomattavasti tutumpi, mutta MFAH:ssa käydään kyllä valitettavankin harvoin. Päivän ylivoimaiseksi suosikiksi nousi MFAH:n interaktiivinen kesäteos, jossa pääsi kuljeskelemaan katosta roikkuvien muovinarujen sekaan. Miten kummallista?! Miten hauskaa?!?!
Lauantai: Sarjakuvaelokuvien suurkuluttajina oli pakko mennä katsomaan Amazing Spider-Man 2, vaikka odotukset eivät olleetkaan kovin korkealla. Se oli aika huono. Tai mun mielestä se oli aika huono, Villen mielestä se oli pahinta kuraa pitkään aikaan. Tyyppi raivosi siitä koko loppupäivän, joka oli mulle noin miljoona kertaa suurempaa viihdettä kuin kyseinen leffa.
Sunnuntai: Kun oltiin koko viikko suoritettu ihan tavoitteiden mukaisesti, päätettiin sunnuntaina ottaa vaan ihan rennosti ja pitää lepopäivä, jolloin ei tarvii suorittaa eikä ”suorittaa”. Ei taidettu poistua kotoa kertaakaan.

Leffajulisteet lainattu täältä ja täältä.

Ei kommentteja: