torstai 30. lokakuuta 2014

Halloween

Hyvää Halloweenia!

Meillä revitellään tänä vuonna oikein kahden kurpitsan kera. Ylläolevat kummitukset edustavat hieman perinteisempää halloween-kuvastoa, mutta vuoden hienoin kurpitsa on kyllä tämä Texans-versio!

tiistai 28. lokakuuta 2014

RenFest

Käytiin toissa viikonloppuna vuotuisilla renessanssifestivaaleilla, eli RenFesteillä. Tällä kertaa halusin vaan maleksia ympäriinsä ja keskittyä tunnelmaan, joten en ottanut mukaan edes laukkua, kamerasta puhumattakaan. Puhelin sentään oli matkassa, mutta en silläkään juuri kuvannut, muuta kuin ihan pari räpsyä turnajaisissa.
Turnajaiset oli tänä vuonna ainoa virallinen ohjelmanumero jota käytiin katsomassa, ja tällä kertaa homman ollessa vähän viimevuotista tutumpi, asetuimme tarkoituksella sen kaikista parhaimman, Espanjaa edustavan ritarin katsomoon. Espanjan ritari taitaa aina olla vähän turnajaisten ”paha poika”, mutta siksi juuri niin kovin viihdyttävä.
Jos viime vuonnakin ostokset olivat myyntikojujen paljoudesta huolimatta varsin maltilliset, niin tänä vuonna niitä ei ollut ollenkaan. Yhtään mitään ei ostettu, paitsi vettä ja ruokaa. Yhdessä kojussa kyllä ihastelin aivan mielettömän upeita naamioita, mutta niiden suhteellisen korkea hinta jätti homman tosiaan vaan ihastelun asteelle. Ensi vuonna saatan ehkä sortua, ilmoitin nimittäin jo Villelle että jos me vielä mennään RenFesteille, niin haluan ehdottomasti pukeutua jotenkin teeman mukaisesti, edes vähän. Mulla on nimittäin joka vuosi pienesti kade mieli kun siellä alueella on niin paljon tyyppejä jotka on selkeästi panostaneet. Mäkin haluan!

lauantai 25. lokakuuta 2014

Ihan uusi NASA-juttu

Viime viikolla oli taas korkea aika käydä piipahtamassa NASAssa, kun en ollutkaan pariin kuukauteen käynyt. Oikeastihan menin sinne töiden takia, kun oli OISS:n vuotuisen syyslomareissun aika, ja toimiston ylivoimaisesti suurimpana NASA-fanina se on vähän automaattisesti aina mun nakki. Mut ei se mitään, NASAan on aina ilo mennä!
Ihan ei päästy viime vuoden numeroihin, mutta lähes 90 tyyppiä mulla oli taas tälläkin kertaa matkassa mukana. Tarkoittaa lähes 90 tyyppiä joille voin jakaa NASA-triviaa, halusi ne sitä kuulla tai ei, haha.
Useita kymmeniä kertoja kyseisessä paikassa käyneenä (ei, en ole lähelläkään kyllästymistä) on aina ilo löytää jotain uutta. Tällä kertaa se uusi asia oli pienesti uudistettu kiertoajelu varsinaiseen Johnson Space Centeriin. Niillä oli ihan uusi pysäkki, nimittäin Shuttle Avionics Integration Laboratory (SAIL), jossa sukkulaohjelman aikaan testattiin ja simuloitiin laitteiston ja softan yhteensopivuutta.
Ihan muutama johto vaan

Mielenkiintoinen paikka, jota tutkin mieluusti lisää jos se kuuluu kierrokseen vielä seuraavallakin NASA-visiitillä.

torstai 23. lokakuuta 2014

Aamuruuhkassa nähtyä

Tiiättekö kun aina kerrotaan tarinoita naisista, jotka meikkaa auton ratissa? Vähän huulipunaa tai ripsiväriä taustapeilin avulla? Oon mäkin näitä valitettavasti joskus nähnyt, mutta tänään tuli vastaan jotain ihan uutta.

Työmatkalla nimittäin liikennevaloissa huomattiin, kuinka viereisessä autossa nainen käytti autonsa ilmastointia hiustenkuivaajana. Siis föönasi tukkaa keskellä aamuruuhkaa! Ville ehdotti että jos mäkin koitan, kun vähänkö säästyis aamuisin kotona aikaa. Mutta en mä ehkä kuulkaa sittenkään ala.

tiistai 21. lokakuuta 2014

Televisiopohdintaa (ja ihan vähän jalkapalloa)

Meillä katsotaan nykyään suhteellisen vähän telkkaria, mutta me seurataan monia sarjoja. Täällä suurin osa sarjoista on katsottavissa erilaisten palvelujen kautta netistä esitystä seuraavana päivänä, joten me hyödynnetään tätä mahdollisuutta ihan täysillä, eikä katsota juuri mitään silloin kun se ihan oikeasti tulee televisiosta. Kuka muka enää jaksaa suunnitella aikataulujaan sen mukaan milloin lempisarjaa näytetään, kun sen lempisarjan voi oikeasti katsoa just silloin kun huvittaa, ja vieläpä joko ilman mainoksia, tai ainakin pienemmällä mainosmäärällä. (Poikkeus: jalkapallo. Sitä katsotaan suorana just silloin kun sitä pelataan!)

Se vähä mitä me – sen jalkapallon lisäksi – telkkarista oikeasti katsotaan, on yleensä enemmän tai vähemmän turhaa. (Tässähän joku voisi nyt toki ihan validisti väittää että koko telkkarin katsominen ylipäänsä on ihan turhaa, mutta sovitaanko että se on ihan pätevä viihdemuoto siinä missä kaikki muukin?) Turhaa siinä mielessä, että ei se meitä oikeasti erityisesti kiinnosta. Kunhan halutaan kuluttaa hieman aikaa, ja sit päädytään tuijottamaan jotain moneen kertaan nähtyjä komediasarjan jaksoja, kun ei parempaakaan tule.

Siksipä me ollaankin jo jonkin aikaa pohdittu, että pärjäiskö sitä vähän vielä vähemmälläkin telkkarilla. Että jos sitä vaikka esimerkiksi peruisi melkoisen kalliin kaapelitilauksensa, kun kerran suuri osa siitä mitä me aidosti ja oikeasti halutaan katsoa, me katsotaan netin kautta. Mentiin pohdinnoissamme jopa niin pitkälle, että katsottiin meidän kaapeliyhtiön tarjoamia paketteja ja suunniteltiin siihen ihan kaikista halvimpaan versioon siirtymistä. Ei meillä nytkään ole likimainkaan edes lähellä suurinta kanavapakettia, ja silti kanavia olisi valittavana useampi sata. Joista me katsotaan – silloin kun katsotaan – ehkä noin kymmentä. Eli kunhan vaan jalkapallo näkyy, niin vaihdetaan vaan siihen halpisversioon! Se on hinnaltaan vähemmän kuin puolet nykyisestä.

Niin, paitsi että se hemmetin jalkapallo. Sunnuntain pelit ei ole ongelma, ne näkyy sillä ihan surkeimmallakin paketilla. Mutta entäs legendaarinen Monday Night Football? Se tulee ESPN urheilukanavalta, joka – ylläri ylläri – ei todellakaan ole halpiskaapelikanava. Ville väittää että kyllä 3 - 4 peliä viikossa on ihan riittävästi jalkapalloa, että ei maanantaina ole ihan pakko nähdä peliä. Mutta mun mielestä ehkä on. Ja sitäpaitsi Monday Night Footballin esilähetys on ihan mahtava, ja ne kertaa ja analysoi kaikki sunnuntain pelit, ja nauraa pahimmille mokille, ja ja ja...

Tilanne on siis harkinnassa. Ville yritti argumentoida, että nyt me käytännössä maksetaan lähinnä ESPN:sta sen verran mitä on halvimman ja meidän nykyisen kaapelipaketin ero. Mä sanoin että kalliiksi sekin tulisi jos me vastaisuudessa istutaan jossain sporttibaarissa joka maanantai-ilta, kun vierotusoireet käy liian pahoiksi. Antaiskohan ne meille sellaisen diilin että halvin paketti tammikuusta heinäkuuhun, ja sit loppuvuodeksi mitä tahansa mihin sisältyy ESPN? Säästöä siitäkin tulisi...

Toisaalta, Monday Night Footballin vetovoima kärsi eilen melkoisen kolauksen, kun meidän ikiomat tunari-Texansit otti turpaan Pittsburgh Steelerseiltä 23 - 30. Ei siinä muuten mitään, mutta kun me alotettiin peli oikeasti tosi hyvin ja johdettiin iloisesti ja kaikki oli oikein mukavasti. Ja sitten me tyrittiin oikein kunnolla muutama kerta putkeen ja annettiin Steelersien tehdä 24 pistettä alle kolmessa minuutissa. 24 pistettä alle kolmessa minuutissa! 24 pistettä. Alle kolmessa minuutissa. Huokaus.

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Uusia kausilippuja

Kun kerran jalkapallon kausiliput jäivät tänä vuonna saamatta, päätettiin korvata menetystä hankkimalla kertarysäyksellä kausiliput sekä Houstonin balettiin että Grand Operaan. Molempia ollaan pohdittu aiemminkin, mutta yleensä ohjelmistossa on ollut vain kaksi tai kolme tosissaan kiinnostavaa esitystä, niin ei olla sitten koettu tarpeelliseksi. Tänä vuonna kuitenkin sekä baletti että ooppera ovat laittaneet yhteen ihan todella mielenkiintoiset esityskalenterit, joten tuli sitten panostettua vähän useampiin lippuihin kerralla.

Oopperan kausi alkaa ensi kuussa ja meillä on liput kaikkiin kauden esityksiin. Baletissa sen sijaan valittiin neljän esityksen lippupaketti, joka pitää sisällään kolme Shakespearen teoksiin perustuvaa balettia, sekä yhden bonusbaletin. Kaksi on käyty jo katsomassa, toiset kaksi ovat vuorossa ensi vuoden puolella.

Ensimmäinen baletti, A Midsummer Night’s Dream, oli aivan huikea. Upeassa versiossa yhdisteltiin klassisempaa balettia ja modernimpaa tanssia todella menestyksekkäästi. Olin sanonut Villelle etukäteen että minulle kyseisen teoksen onnistumiseen vaikuttaa eniten se, kuinka hyvä Puckin esittäjä on, ja ilokseni voin sanoa että roolin vetänyt Jim Nowakowski oli ihan hemmetin hyvä!

Toinen esitys, From Houston to the World, koostui kolmesta erillisestä teoksesta. Ensimmäinen osa, ONE/end/ONE on suomalaiskoreografi Jorma Elon luoma baletti, josta löytyi sekä klassisen että modernimman baletin piirteitä. Viimeinen osa, Paquita, edusti klassista balettia ja ihastutti myös kovasti. Koko potin vei kuitenkin ylivoimaisesti keskimmäisenä nähty moderni teos, Murmuration, joka oli aivan hullun hieno. Siis ihan mielettömän mahtava, en kerta kaikkiaan voi käyttää liikaa ylistyssanoja sen kehumiseen.

Toivottavasti myös kaksi tulevaa balettia, sekä koko oopperan kausi ovat yhtä menestyksekkäitä kuin jo nyt nähdyt baletit. Ja uskon kyllä että ovat, ainakin edellisillä kausilla nähtyjen esitysten perusteella.

torstai 16. lokakuuta 2014

NYC

Käytiin elokuussa kesän päätteeksi viettämässä pitkä viikonloppu New Yorkissa, jonne Markettakin lensi Suomesta meitä tapaamaan. Oli ihan tosi kiva viettää aikaa Marketan kanssa, jonka lisäksi päästiin näkemään myös meidän New Yorkiin muuttaneita kavereita. Tässä pikakertaus siitä mitä meidän minilomaan kuului.

Torstai
Kolmas kerta New Yorkissa, mutta eka kerta kun lennettiin LaGuardian kentälle, jonne laskeutuessaan kone kiertää Manhattanin yltä. Se oli melkoisen vaikuttava kokemus, vaikka muuten New Yorkista onkin useamman vierailun yhteydessä se suurin uutuudenviehätys laantunut.
Oltiin samassa hotellissa kuin viimeksi, mutta tällä kertaa meidät oltiin yllärinä siirretty niiden paremmalle puolelle. Tarkoittaa mm. ilmaista nettiä (mikä siinä on, että kaikissa halvimmissakin motelleissa on täällä aina ilmainen netti, mutta mitä kalliimpi luksushotelli, sitä enemmän nettiyhteydestä yleensä vuorokaudessa velotetaan?!), aamiaista, sekä joka iltaista happy houria hotellin loungessa. Tää taitaa vastaisuudessakin olla meidän vakiohotelli Manhattanilla, etenkin kun sijaintikin on mitä mainioin. Ei sillä, en mä Times Squaresta vieläkään innostu, mutta se on hyvin keskeisellä paikalla kuitenkin.
Ihan todella pikaisen hotellipysähdyksen jälkeen kiidettiin Lincoln Centeriin treffaamaan kaveria, joka ennen illallista tarjosi meille pikaisen tutustumiskierroksen Juilliardissa, missä se on nykyään töissä. Ei oo muuten kyseisessä työpaikankaan sijainnissa mitään moitittavaa.

Perjantai
Ville ja Marketta lähti tutustumaan Guggenheim-museoon, ja minä menin kaverin kanssa monen tunnin lounaalle juoruilemaan käymään läpi kaikki viimeisten kuukausien tapahtumat. Oli ihan huippua vaan hengailla ja höpöttää!
Illaksi meillä oli liput Broadwaylle katsomaan Phantom of the Opera. Me oltiin Villen kanssa nähty siitä kiertueversio, mutta se on sen verta hyvä ettei haitannut yhtään mennä katsomaan uudelleen. Etenkin kun minusta ne vanhat Broadway-teatterit on itsessäänkin jo näkemisen arvoisia, ihan mahtavat puitteet siis upealle musikaalille.

Lauantai
Suunnattiin kaverin suosituksesta Manhattanin eteläkärjen tuntumassa sijaitsevalle Governor’s Islandille viettämään lauantaipäivää. Suositus osoittautui tosi hyväksi, saari oli nimittäin just hauska kohde jonne ei välttämättä olisi tullut muuten koskaan päädyttyä. Mulle tuli vähän mieleen Suomenlinna, mutta ihan pikkusen erilaisilla maisemilla.
Governor’s Islandin jälkeen käveltiin ympäriinsä eteläisempää Manhattania ja käytiin katsastamassa sekä Wall Street että 9/11 Memorial, jonka jälkeen kaivattiin kaikki pientä lepohetkeä hotellilla.
Illalla lähdettiin yhdessä Metropolitan Museum of Artiin, jossa me tosin Villen kanssa vietettiin vaan pieni hetki, ennen kuin suunnattiin illalliselle kavereiden kanssa Marketan jäädessä tutustumaan museoon paremmin. Ilalllisen jälkeen kaverit vei meidät niiden kantapubiin, josta kiltisti ihan melkein heti puolenyön jälkeen huristeltiin taksilla takaisin hotellille.

Sunnuntai
Marketta halusi käydä Museum of Modern Artissa, ja koska me oltiin kierretty MoMA jo viime visiitillä, saatiin me tilaisuus viettää vielä vähän aikaa kavereiden kanssa yhteisen lounaan merkeissä. Meidän lounaan ja Marketan museovisiitin jälkeen käveltiin ympäriinsä ja päädyttiin mm. Rockefeller Centeriin katselemaan maisemia. Ja sit vaan vietettiin mukavasti aikaa yhdessä.
Maanantaina olikin sitten aika lentää takaisin Houstoniin todella hauskan miniloman päätteeksi.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Tekosyitä ja säävalitusta

Meillä pääsi kesän aikana hyvä juoksutahti vähän hiipumaan (lue: hyytyi täysin. Juokse ite kun lämpöasteita on neljäkymmentä ja ilman kosteusprosentti suunnilleen sataseittemäntoista...), mutta vähän hiljaisemmasta kesästä huolimatta oli luonnollisesti välttämätöntä ilmoittautua syyskuussa jokavuotiselle Running of the Bulls vitoselle.
Jotain mä sen jälkeen uhosin että tästä se taas lähtee, mutta eihän se mihinkään lähtenyt. Tähän vois nyt kehittää kaikenlaisia hyviä ja huonoja tekosyitä, mutten taida jaksaa selitellä. Paitsi sen ettei juokseminen yli kolmenkymmenen asteen lämpötiloissa ihan oikeasti ole kivaa, eikä juoksumatto maistu kun on päässyt ulkona juoksemisen makuun. Mutta hei, tänään oli ensimmäinen alle kolmenkympin päivä sitten viime talven (jep, lokakuun puolivälissä...), niin kyllä se tästä vielä!

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Jalkapallon paluu

Karmaisevan viimekauden jälkeen, meidän ikiomat Texansit ovat aloittaneet uuden kautensa melko epätasaisissa merkeissä. Kahden voiton jälkeen kärsittiin eka tappio, ja sit voitettiin taas kotona. Seuraavaksi vuorossa oli kaksi todella tiukkaa peliä jotka valitettavasti päättyivät kirveleviin tappioihin. Yhtä lukuun ottamatta joka pelissä ollaan kuitenkin oltu mukana varsin kilpailukykyisesti, joten odotamme kauden jatkoa innolla.

Innostusta varjostaa kuitenkin jossain määrin se, että meidän viisumisotkujen ja -epävarmuuden vuoksi jouduttiin luopumaan meidän kausikorteista, eikä tilanteen selvittyä enää ehditty saamaan uusia. Niinpä me ostellaan kotipeleihin yksittäislippuja ja maksetaan niistä huomattavasti enemmän kuin mitä kausiliput olisivat kustantaneet. Jälkiviisastelu ei tietenkään auta yhtään mitään, mutta hitto että harmittaa ettei uusittu lippuja riskillä. Kyllä me sitä mietittiin, että olishan niistä varmasti sitten eroon päässyt, mutta ei haluttu ottaa siitä lisästressiä jo valmiiksi hankalassa tilanteessa. Nyt sit kärvistellään.

Tässä vielä Texansien tarkemmat pelitulokset jos jotakuta kiinnostaa:
Vs. Washington Redskins: 17 – 6
@ Oakland Raiders: 30 – 14
@ New York Giants: 17 – 30
Vs. Buffalo Bills: 23 – 17
@ Dallas Cowboys: 17 – 20 (OT)
Vs. Indianapolis Colts: 28 – 33