maanantai 17. helmikuuta 2014

Auktoriteettiuskoa ja säävalitusta

Saanko vähän lesota sillä, että aloitettiin tänään kuudes viikko meidän juoksuohjelmaa, eikä olla kertaakaan edes yritetty luistaa päivän lenkistä? Se on kyllä oikeasti ihan tosi kätevää kun on ohjelma joka kertoo mitä pitää tehdä, suosittelen ehdottomasti kaikille joilla on vaikeuksia saada itseään liikkeelle. Toimii ainakin näihin kahteen ilmeisen auktoriteettiuskoiseen tyyppiin, jotka raahaa itsensä kiltisti viitenä päivänä viikossa lenkille kun eteisen oveen teipattu paperilappu käskee.

Mikä ihmeellisintä, homma on tapahtunut joka päivä vieläpä ilman sen suurempia kitinöitä tai laistamisyrityksiä. Tai no, kyllä mä aina välillä kitisen, joskus jopa valitan ihan tosi suureen ääneen, mutta se valitus tapahtuu yleensä samalla kun jo kiskoo töiden jälkeen juoksukamoja päälle, eli se ei todellakaan johda sohvalle jämähtämiseen. Ihme ryhtiliike, eihän me saatu säännöllisesti aikaan viittä lenkkiä viikossa silloin ammoisina parhaimpina juoksuaikoinakaan.

Asiaa on auttanut se, että täällä on ollut ihan mulle just sopivat juoksukelit, kun Houstonin ”talvi” on vaihdellut noin viidestätoista asteesta pariin pakkasasteeseen. Viileässä on kiva juosta, eikä ole haitannut edes se jos on tullut vähän vettä. Mutta tänään valitin ihan ennätyspaljon, ja juuri nimenomaan sään vuoksi. Ennustivat nimittäin koko loppuviikoksi yli kahdenkymmenen asteen päiviä, ja tänään lämpötila nousi 27 asteeseen. 27!!?! Helmikuussa! Ymmärrän ja hyväksyn jos ei Suomen suunnalta juuri välttämättä sympatiaa irtoa, mutta voin kertoa ettei noissa lämpötiloissa mun juoksu ainakaan oikein meinaa kulkea. Voisko siis kiva paikallinen talvi tulla pian takaisin, en mä kaipaa kahdenkympin ylittäviä astelukuja vielä moneen kuukauteen.

2 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Kuinka pitkiä lenkkejä te juoksette?
Kyllähän tuo 27 astetta kuulostaakin talvikeliltä.
Täälläkin talvikelit on mitä on, lumi on likaista loskaa missä sitä yleensäkään on.Pakkasta ei ole ollut taas pariin viikkoon, edes yöllä.
Nyt lupasivat muutamaa astetta, mutta saa sitten nähdä miten ennustukset pitävät paikkansa. Lumi saisi maiseman talvisemmaksi ja olisihan se valoisampaakin, jos vielä aurinkokin taas näkyisi.
Tästä taisi tulla oikein valitusvirsi, mutta minä pidän talvesta ja hiihtämisestä.
No odotellaan josko kelit paranisivat, niin siellä kuin täälläkin.

Andy kirjoitti...

Hitto kun menitkin kysymään. Nyt nimittäin pitänee tunnustaa lenkkien olevan vielä sen verran lyhyitä, ettei brassailuun todellisuudessa ole juurikaan aihetta... ;)

Lenkit vaihtelee vähän päivästä riippuen, tänään juostiin reilu kolme kilsaa. Siitä sen matkan olis sit tarkoitus vähitellen nousta, kymppi meillä on ainakin toistaiseksi tulevaisuuden pääasiallinen tähtäyspiste. :)