lauantai 8. helmikuuta 2014

Sochi 2014

Se olisi sitten taas Olympialaisten aika. Houstonin ja Sochin aikaero on kymmenen tuntia, mikä hankaloittaa kisojen televisiointia jonkin verran. Täällä Olympialaiset ovat NBC-kanavan yksinoikeutta, ja onneksi nettisivujen kautta voi seurata livekuvaa lähes jokaisesta tapahtumasta. Iltaisin sitten NBC:n pääkanava näyttää 3 -4 tunnin koosteen päivän tapahtumista.
 Aikaeron vuoksi seuraaminen ei viikolla taida juurikaan onnistua iltakoosteita lukuun ottamatta, vaikka olenkin suunnitellut että Suomen jääkiekkopäivinä saatan pitää nettilähetystä salaa päällä töissäkin... Mutta näin viikonloppuna pystyin viettämään aamupäiväni taitoluistelun ja mäkihypyn karsintojen parissa. Silleen pienesti jakomielitautisesti, mulla oli molemmat feedit samaan aikaan tietokoneen ruudulla ja vaihtelin sitten vaan ääniraitaa päälle sen mukaan kummassa oli mielenkiintoisemmat jutut menossa.
Villen kanssa just puhuttiin, että me ollaan oltu niin pitkään ihan täysin seuraamatta suomalaista talviurheilua, ettei oikein edes tiedetä että keitä siellä kisaa, ja millaisin mitalimahdollisuuksin. Mutta kyllä nuo Olympialaiset silti sen verran kotiseutuylpeyttä nostattaa, että pakkohan ne on kaikki suomalaissuoritukset jossain määrin pitää silmällä. Muutenhan paikalliset lähetykset luonnollisesti painottuvat voimakkaasti amerikkalaisiin urheilijoihin ja niihin lajeihin, joissa heille on odotettavissa menestystä. Onneksi moderni teknologia kuitenkin tosiaan mahdollistaa useamman samanaikaisen nettifeedin, eli nekin lajit jotka eivät muuten täällä pääsisi todella pikaista koostetta lukuun ottamatta esille löytyvät kyllä katsottavaksi.
Mutta koska me tosiaan ollaan vähän pihalla, niin voisko joku kertoa että mikä on Suomen virallinen mitalitavoite? Ja mistäköhän lajeista niitä noin virallisesti tänä vuonna erityisesti toivotaan (vai onko ne aina ne samat vaan)? Jääkiekosta tietysti, kuten aina, mutta väitän kyllä että Venäjää tulee olemaan tänä vuonna vaikea tuupata kotikisoissa pois korkeimmalta korokkeelta. Oi että, vähänkö tykkään Olympialaisista!

Kuvat lainattu täältä, täältä ja täältä.

5 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Suomella ei tälläkertaa ole virallista mitalitavoitetta. Hurjia veikkauksia on eri tahoilla, jopa toiveikkaimmat odottavat 10 mitalia.
Tänään on kyllä ihan saavutettava
mahdollisuus, kun Kaisa Mäkäräinen on vuorossa ampumahiihdossa, hän on huippukunnossa ja pystyy laittamaan kampoihin jopa maailman huipuille.
Lumilautailusta odotetaan myös muutamaakin mitalia, mutta eilisessä slopestylessä mitalihaaveet kaatuivat poikien mukana, mutta lumukourukisa eli halfpipe on vielä tulossa.
Naisten sloupstylessä on vielä Enni Rukajärvellä hyvät mahdollisuudet,tänään laskettavassa kisassa.
Maastohiihdossa on miehillä haaveita, mutta minä en oikein niihin usko, naisilla on paremmat mahdollisuudet, varsinkin viestissä. Ehkä sprintissä on jonkinlaiset mahdollisuudet molemmilla.
Miesten jääkiekosta en sano mitään.
Taitoluistelut olen kaikki laittanut tallennukseen, kun ne on päällekkäin eikä mun vanha tietokone jaksa toimia katselulaitteena.
Tässä minun näkemyksiäni.

marketta kirjoitti...

Enni Rukajärvi voitti hopeaa, mutta poikien hiihdot meni vähän pieleen.

Andy kirjoitti...

Rauni: Kiitos!! Tästä on hyvä jatkaa kisojen seuraamista. :)

marketta: Jee Suomen ekalle mitalille!! Mutta jooko ettei tuloksia blogikommentteihin. Ne tulee mulla sähköpostiin jotka katson heti aamusta, paljon ennen kuin olen ehtinyt jännittää kymmenen tunnin aikaeron vuoksi meidän aikaa keskellä yötä tulleiden lajien koosteiden äärellä. :)

Marketta kirjoitti...

Ok,
en tee tätä toiste. Jännitystä jännitystä tänäänkin!

Andy kirjoitti...

Oli kyllä! Ja muutenkin ollut hyvät kisat, paljon kivaa ja jännää katsottavaa. Suomelle nyt ei ihan niin menestyksekkäät kuin mitä olisin ehkä toivonut, mutta jotain mitaleja nyt edes sentään. :)