torstai 13. helmikuuta 2014

American Idolin uusi tuleminen

Olympialaisten lisäksi olen katsonut telkkarista muutakin, nimittäin American Idol on tehnyt paluun seuraamieni sarjojen joukkoon. Kauan sitten olin sarjan suuri ystävä, mutta vähitellen hommasta alkoi mennä jossain määrin maku, ja vaikka kilpailijoiden taso on toki jatkuvasti ollut huikea, alkoi ohjelma tuntua tylsältä ja itseään toistavalta. Kun sitten tuomarivalinnatkin menivät mielestäni ihan pelleilyksi (kröhöm, Nicki Minaj & Mariah Carey...), luovuin sarjan seuraamisesta kokonaan.
Tänä vuonna sarjan mainokset kuitenkin herättivät huomioni ja tajusin että tuomaristoa on taas pistetty uusiksi. Tai no, uusiksi ja uusiksi. Keith Urban, viime kauden ainoa järjen ääni, jatkaa tuomaristossa, ja kahden kauden ajan tuomaroinut, mutta vuoden tauon pitänyt, Jennifer Lopez palasi myös Idolin tuomaripöydän ääreen. Mutta kun tajusin että Randy Jacksonista on vihdoinkin päästy ja kolmanneksi tuomariksi on valittu ihan mahtava Harry Connick, Jr., päätin että tätähän on pakko katsoa taas, edes kokeeksi.
Ja jumaliste, hommahan toimii! Kilpailijoiden taso on tänä vuonna ihan mieletön, ja konseptihan nyt on ollut kiinnostava oikeastaan alusta asti, mutta todellinen katseluni motiivi on ehkä kaikkien aikojen paras tuomarikokoonpano. Etenkin Harry Connick, Jr. on ihan ässä ja fanitan tyyppiä muutaman Idol-viikon jälkeen ehkä enemmän kuin koskaan. Connick ei turhia pehmoile, mutta palaute ei ole Simon Cowellmaisen ilkeää, vaan kritiikki tulee aiheesta ja miehen musiikkiteorian tietouden määrää ei voi kiistää kukaan. Suomenkin televisiossa jo kuulemma alkaneesta kaudesta on täällä just tehty Hollywood-viikon karsinnat, ja uskonpa että tulen seuraamaan koko kisan. Suosittelen muillekin.

Kuvat lainattu American Idolin sivuilta.

Ei kommentteja: