tiistai 17. helmikuuta 2015

Mikotietoutta, osa 3

Eiköhän sitä olisi taas korkea aika jatkaa Miko-faktojen jakamista.
  • Miko on horisontaaliraapija. Me ostettiin ennen Mikon kotiintuloa lemmikkieläinliikkeestä sellainen vinorampin mallinen raapimisteline, joka oli ensin makuuhuoneessa mutta siirrettiin sitten keittiön viereen siihen ainoaan kohtaan, jossa Miko yritti vähän raapia meidän kokolattiamattoa. Raapimaramppi ei kuitenkaan kiinnostanut kissiä tippaakaan, vaan se raapi lähinnä sen kissatornin päällä olevaa koria (huom. Ei koskaan sitä itse raapimapuuta, vaan nimenomaan sen päällä olevan korin pohjaa.), ja joskus harvoin mattoa siitä yhdestä kohdasta jonka viereen me tuupattiin se raapimisramppi. Rampin ollessa täysin turha, tarjosin sitä kaverin kissalle, jolloin sama kaveri kertoi lukeneensa että kissat ovat yleensä joko horisontaali- tai vertikaaliraapijoita, ja joskus harvoin molempia. Heidän kissa tykkää raapia pystypintoja, joten ramppi on kelvannut, kun taas Miko raapii ehdottomasti vain ja ainoastaan vaakapintoja. Siispä korvasimme rampin raapimismatolla, josta osoittautui välittömästi hitiksi ja on lopettanut sopimattoman kokolattiamaton raapimisen täysin.
Tätä korinpohjaa Miko raapii usein. Kun me tullaan kotiin, on kisu ovella vastassa. Tervehdyksen jälkeen se juoksee aina suorinta reittiä koriin raapimaan. Ihan joka kerta. Hassu kissi.
  • Lempinimi nro. 5: Hötkykissi. Mikolle iskee lähes poikkeuksetta joka ilta iltahötky, jonka aikana lelut saavat kyytiä ja kisu laukkaa täyttä vauhtia ympäri asuntoa. Iltahötkyn aikana myös meidän olohuoneen kattolampusta paljastuu jotain todella pelottavia puolia. Miko nimittäin jää usein tuijottamaan sitä, kunnes yhtäkkiä se menee ihan matalaksi, korvat menevät luimuun, ja kissa sinkoaa hetkeä myöhemmin johonkin pakoon. Huomattavasti harvinaisempana ilmiönä joskus esiintyy myös aamuhötky.
Tässä on ilmiselvästi hötkyyn valmistautuva kisu.

Hötkystä ei voi oikeasti mitenkään saada kuvaa, joten tässä on Miko matkalla laatikkoon.
  • Lempinimi nro 6: Narkkikisu. Miko, kuten monet muutkin kisut, menee ihan sekaisin kissanmintusta. Kun Miko oli ollut meillä vasta pari päivää, tuli yksi kaveri kylään kisua katsomaan ja toi tuliaisiksi pussillisen kissanminttua (meillä oli sitä jonkin verran jo ennestään, ja oltiin sitä Mikolle annettu hyvällä menestyksellä). Ville kissanomistajuuteen tottumattomana jätti pussin hyvin harkitsemattomasti keittiön tasolle. Hieman myöhemmin mietittiin että missä ihmeessä kisu oli. No luonnollisesti keittiössä. Pyörimässä maailman onnellisimman näköisenä kasassa kissanminttua auki revitty pussi vieressään.
Tuon sulallisen pallon sisällä on kissanminttua.

Meidän oma narkkikisu. ♥
  • Miko tykkää sunnuntaisin lukea sanomalehden yhdessä Villen kanssa. Eikä sivua saa kääntää ennen kuin Miko on siihen valmis. Oon yrittänyt Villelle vinkata, että Mikolle kannattaa antaa ihan oma osio lehdestä luettavaksi ensin ja sitten lukea itse jotain toista osiota. Strategia toimii, hmm, vaihtelevasti.
Joskus Miko osallistuu lehden lukemiseen hyvin rauhallisesti.

Toisinaan taas lehteä luetaan hieman intensiivisemmin.

 "Hei, mulla oli edellisen sivun juttu vielä kesken."

Ei kommentteja: