perjantai 13. helmikuuta 2015

Taikahuilu

Käytiin viime lauantaina taas oopperassa, tällä kertaa ohjelmistossa Mozartin ehkäpä tunnetuin ooppera, Taikahuilu. Minä en todellakaan ole mikään ooppera-asiantuntija, vaikka niitä on nyt tullut aika monta jo nähtyä, enkä välttämättä tiedä kaikista klassikoistakaan etukäteen kuin nimet. Niinpä en esimerkiksi etukäteen tiennyt että Taikahuilussa on niin paljon laulamattomia vuorosanoja. Olen yhä sitä mieltä, että parhaat oopperat ovat melodramaattisia ja traagisia, mutta Taikahuilu nousi näiden ”positiivisempien” oopperoiden joukosta uudeksi suosikikseni, sillä se oli kovasti viihdyttävä ja hauska, ja sen musiikki oli aivan erinomaista.

Illan ylivoimaisesti kovin oli Yön kuningatarta esittänyt Kathryn Lewek, joka onkin ottanut kyseisen roolin niin hyvin haltuunsa, että hän on esittänyt sen jo yli kymmenen eri oopperan produktiossa Taikahuilusta. Pelkästään tällä kaudella Lewek esittää Yön kuningatarta viiden eri oopperan Taikahuilussa, Houston mukaan lukien. Ymmärrän ettei oopperalaulanta ole kaikkien mieleen, eikä tarvitse ollakaan, mutta jos kiinnostaa niin tässä on Lewekin taidonnäyte Yön kuningattaren eittämättä tunnetuimmasta aariasta.

Tänä lauantaina ei ole oopperaa, mutta on muita hauskuuksia oikein kaksin kappalein. Niistä lisää myöhemmin, nyt Paris Houston, Texas toivottaa kaikille
Oikein mukavaa Ystävänpäivää!


Ps. HGO:n versiossa Yön kuningatar oli huomattavasti vetävämmän näköinen mimmi.
Kuva: Lynn Lane

3 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Taikahuilu on minunkin suosikkini.
Olen nähnyt sen kaksi kertaa, ensin oikein hienosti lavastettuna ja sitten menimme isosiskoni kanssa Helsingin oopperaan sitä katsomaan. Se oli modernisti lavastettu, kolme kangasta roikkui katosta koko esityksen. Se oli niin suuri pettymys, että meinasi vaikuttaa myös muutenkin.Onneksi musiikki ja huippulaulajat kuitenkin korjasivat asian.
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ

Marketta kirjoitti...

Totta puhut - yön kuningatar loistaa tässä esityksessä.
Happy Valentine teillekin!

Andy kirjoitti...

Rauni: HGO:llakin oli melko moderni lavastus (ei tosin pelkkiä kankaita), mutta minä pidin siitä oikein kovasti. :)

Marketta: Eikö olekin huikea esitys? Houstonissa hän oli vähintään yhtä hyvä! :)