perjantai 3. kesäkuuta 2016

NASA - Independence Plaza

Mulla on meneillään hyvin NASAntäyteinen kesä, pääsen nimittäin ramppaamaan siellä suunnilleen kuukauden välein. Meidän OISS:n kesäretki NASAan järjestetään kesäkuun lopulla, mutta minä kävin siellä jo pari viikkoa sitten Houstonissa vierailevan Fulbright-ryhmän kanssa. Rice nimittäin isännöi osan Fulbrightin Houstonissa tapahtuneesta rikastuttamisseminaarista ja yhtenä vapaamuotoisempana ohjelmanumerona oli visiitti Space Center Houstoniin. Seminaarireissun järjestäjät olivat kysyneet meidän pomolta vinkkejä, ja pomo kehotti ottamaan yhteyttä minuun. Kerroin sitten miten meidän NASA-reissut yleensä sujuvat, ja kaiken päätteeksi minua pyydettiin vierailulle ryhmän mukaan jakamaan parhaat vinkit sun muut vielä paikan päällä.
Oli kovasti hauskaa, eikä vähiten sen vuoksi että pääsin vihdoinkin näkemään kunnolla suht vähän aikaa sitten avatun Independence Plazan. Kyseinen nähtävyys pitää sisällään sekä Kennedy Space Centeristä perityn sukkulan mallikappaleen, joka Houstonissa nimettiin Independenceksi, että NASAn vanhan Boeing 747 -koneen, jolla sukkulalaivastoa tarpeen tullen siirreltiin paikasta toiseen. Houston on ainoa paikka maailmassa, jossa tällä hetkellä voi nähdä nämä kaksi alusta yhdessä, mutta sen lisäksi niihin molempiin pääsee nykyään myös sisään!
Kierros alkaa mallisukkulasta, jossa pääsee katselemaan niin ohjaamoa kuin rahtiruumaakin. Sen jälkeen voi siirtyä lentokoneeseen, johon on rakennettu kattava näyttely joka käsittelee niin sukkulaohjelman kuin myös kyseisen liftarikoneen historian. Varsin komea lisä Space Center Houstonin jo ennestään hyvin mielenkiintoiseen tarjontaan!

Ei kommentteja: