sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kaksi elokuvaa

Käytiin kuin käytiinkin eilen drive inissä katsomassa se uusi Superman-leffa. Ja koska se oli tuplanäytöksen jälkimmäisenä osana, päädyttiin katsomaan myös World War Z, joka ennakko-odotuksista poiketen oli illan elokuvista selkeästi parempi. Ei sillä, ei meillä mitään suuria odotuksia Supermanilta ollutkaan, kun ei noi uudet Teräsmies-lämmitykset tunnu oikein toimivan, mutta vielä vähemmän odotettiin World War Z:lta. Se on nimittäin Z niin kuin Zombit, mutta leffahan oli zombi-rymistelyksi aivan erinomaisen nokkela teos. Man of Steel sen sijaan ei tosiaan vakuuttanut, mutta tulipahan nähtyä.
Leffakokemuksesta päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen meidän vieressä ollut seurue. Ymmärrän kyllä, että drive in on varsin perheystävällinen kokemus, ja lapsilla tuntuu olevan kovin hauskaa etenkin elokuvien alkua odotellessa, mutta en mä silti aina ihan ymmärrä että millaisia elokuvia katsomaan ihmiset ottaa lapsensa mukaan. Viereiseen seurueeseen kuului nimittäin ihan pieni vauva, joka nyt ei tokikaan mistään ymmärtänyt, ja tuntuikin nukkuvan ihan tyytyväisenä molempien elokuvien läpi. Mutta sitten heillä oli myös noin neljän ikäinen tyttö, ja mainitsinko jo että se on World War Z niin kuin Zombit?!
Elokuvan alkaessa tytölle iskettiin iPad käteen jonkun lastenleffan kanssa, mutta jos muutaman kymmenen metrin päässä on ihan saakutin iso screeni jossa pyörii zombileffa, ja ympärillä kaikuu leffan ääniraita, niin onko joku yllättynyt jos likka kiinnittää asiaan huomiota? Ja aina pelottavien kohtausten kohdalla itkee surkeasti ja huutaa äitiä? Ihan oikeasti ihmiset, mitä hemmettiä?! En ole todellakaan aina samaa mieltä virallisesti määritellyistä ikärajoista, enkä etenkään niiden perusteista, mutta joku raja nyt sentään. Onko tää nyt muidenkin mielestä kohtuullisen häiriintynyttä toimintaa, vai pitääkö mun vaan hyväksyä että olen tullut siihen ikään kun hattuun alkaa väkisinkin ilmestyä niitä kukkasia? En vaan voinut olla miettimättä että näin sitä taataan lapselle elinikäisiä traumoja kun ei osata yhtään ajatella.

Man of Steel -juliste lainattu täältä.
World War Z -juliste lainattu täältä. 

Ei kommentteja: