keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kokemuksia

Meillä on ollut ihan harvinaislaatuisen paljon ohjelmaa viime viikkoina, ihan yllättävää tällaisilta armottomilta kotihiiriltä mitä mekin luonnostaan ollaan molemmat. Meidän paras täkäläinen kaveri täytti nimittäin 30 ja sai päähänsä että haluaa 30-vuotiaana tehdä 30 uutta ja erikoista asiaa. Samainen kaveri muutti tässä alkukuusta New Yorkiin, joten meillä oli varsin kiireistä yrittää saada yhteistuumin asioita ruksittua listalta vielä täällä Houstonissa.

Uusien kokemusten listalta löytyi mm. lehmän lypsäminen. Tätä kokemusta varten ajeltiin vajaan tunnin matkan päästä löytyvälle ranchille, jossa saa tosiaan lypsää sitä lehmää (kiinnostuneille kerrottakoon että lehmän nimi oli Daisy), sekä muutenkin tutustua kaikenlaisiin elukoihin ja muuhun hauskaan.
Kaveri ei ollut myöskään koskaan käynyt drive in -elokuvissa, joten koska ranch oli ihan lähellä sitä drive in -teatteria jossa me ollaan ennenkin käyty, päätettiin päättää ilta elokuvalla ja käytiin katselemassa Epic. Oli muuten aika hyvä, ja visuaalisesti ihan mielettömän upea. Tämä visiitti elvytti meidän drive in -innostuksenkin, ja käytiin ihan kahden kesken hieman myöhemmin vilkaisemassa Fast & Furious 6, koska me (tai siis lähinnä minä...) nyt vaan tykätään joskus katsoa suhteellisen aivottomia elokuvia joista löytyy nopeita autoja.

Drive inista tuli mieleeni, että me ollaan elvytetty vähitellen myös meidän sunnuntaielokuvaperinnettä, ja käyty katsomassa viimeaikoina mm. Iron Man 3, uusi Star Trek, sekä Now You See Me, varsin viihdyttäviä kesäleffakokemuksia kaikki. Seuraavaksi pitäisi varmaan saada aikaan tutustua uuteen Superman-leffaan, ehkä ensi viikonloppuna on sitten sen vuoro.

Yksi kaverin listan isoimpia juttuja oli kirahvin syöttäminen, kyseiset pitkäkaulat kun ovat tyypin ehdottomia suosikkieläimiä. Onneksi homma onnistuu mitä parhaiten Houstonin eläintarhassa, jossa varsin pienellä lisämaksulla saa tarjoilla paikan kirahveille kolmen salaatinlehden välipalan. Ihan parasta!
Kun kerran eläintarhaan mentiin niin pitihän siellä kierrellä vähän muutenkin. Tällä hetkellä sieltä löytyy myös syyskuuhun asti ihan erityisiä elukoita, nimittäin tuhansista legopalikoista rakennettuja versioita. Aivan uskomattomia ilmestyksiä, ja vaikka me ollaan kaikki aikanaan vietetty huomattaviakin aikoja legoilla rakennellen, ei kukaan oikein osannut käsittää mitä noin mielettömän hienojen eläinhahmojen suunnitteleminen ja toteuttaminen oikein vaatisi.
Sellasta kaikkea. Sit me ollaan käyty myös esimerkiksi Brazos Bend State Parkissa katselemassa alligaattoreita ja harhailemassa vahingossa huomattavasti pidemmälle kävelyreitille kuin mitä oli alunperin tarkoitus, sekä syömässä ihan hirmu hyvää ruokaa vaikka missä kaikkialla. Ja vaikka onkin ihan tosi kurjaa kun ihan tosi hyvä kaveri muutti niin kauas (joo joo, tunnistan kyllä lausunnon sisältämän ironian), niin me keskitytään vaan siihen, kuinka tästä eteenpäin meillä on aina majapaikka ja paikalliset oppaat New Yorkin vierailuilla. Sellainen hopeareunus-ajattelu, sitä mä yritän ylläpitää tästä eteenpäin.

Ei kommentteja: