lauantai 20. helmikuuta 2016

Työpäivä museossa

Eilen oli kiva mutta rankka työpäivä. Meillä on koko viikon vieraillut jälleen noin 50 opettajan joukko Kiinasta, ja kuten viime vuosina on tullut perinteeksi, sain viedä heidät Houstonin Luonnontieteelliseen museoon.
Tuttuun tapaan ryhmä sai liput museon perusnäyttelyyn ja perhostaloon, sekä yhteen 3D-elokuvaan. Tänä vuonna elokuva oli todella mielenkiintoinen Journey to Space, jonka vuoksi pomo pyysi että pitäisin heille lyhyen NASA-luennon ennen museoon suuntaamista. Mikäpä siinä, isona NASA-fanina minähän puhun NASAsta aina oikein mielelläni. Kun vielä kävi ilmi että ryhmä oli aikeissa mennä vierailemaan NASAan seuraavana päivänä ennen Houstonista poistumistaan, tarjoutui erinomainen tilaisuus antaa heille hieman vinkkejä siitä, miten päivä kannattaisi viettää. Ilmeisesti innostukseni välittyi, koska päivän päätteeksi kaksi opettajista lähestyi minua ujosti ja kertoi että he olivat miettineet että haluaisinko kenties lähteä NASAan heidän kanssaan, minun kanssani kun päivästä kuulemma varmasti tulisi erityisen mielenkiintoinen. Olin todella otettu kutsusta, vaikka jouduinkin valitettavasti kieltäytymään.
Elokuvan jälkeen ryhmä hajaantui museossa omille tahoilleen, koska koko 50 hengen joukkoa ei voisi mitenkään kuljettaa yhdessä. Minusta on myös mukavaa, että he voivat keskittyä niihin asioihin jotka heitä erityisesti kiinnostavat. Itse vierailin yhden työkaverin kanssa ensin perhostalossa, ja sitten suuntasimme katsomaan dinosauruksia.
Tällä hetkellä Houstonin Luonnontieteellisessä museossa on parikin tilapäistä valokuvanäyttelyä, joissa esitellään vuoden parhaimpia luonto-, eläin- ja matkakuvia. Tosi kiva yllätys, ja vietimmekin näyttelyissä hyvän tovin upeita otoksia ihaillen.
Kun palasimme kampukselle, oli opettajilla vielä kaksi tuntia luentoja ennen iltapäivän loppujuhlallisuuksia. Sellaisia "oikeita" töitä tuli siis tehtyä eilen aika vähänlaisesti, mutta kyllä se työpäivä aina välillä menee oikein mukavasti näinkin.

Ei kommentteja: