keskiviikko 31. elokuuta 2016

Meksiko 4/4: Tulum

Meille oltiin suositeltu Tulumin Maya-raunioita, joten varasin meidän viimeiselle päivälle Meksikossa opastetun retken. Siinä missä halusin kiertää Chichén Itzáa vapaammin ja aikaa käyttäen, puoli päivää vaikutti sopivalta ajalta Tulumin katsastamiseen. Tulum sijaitsee noin tunnin matkan päässä Cancunista, ja perillä oltiin pari tuntia. Ensimmäinen tunti oli varattu opastetulle kierrokselle ja toisen tunnin sai pyöriä alueella itsekseen ennen paluuta takaisin Cancuniin.
Tulum on yksi viimeisimpiä rakennettuja Maya-kaupunkeja, ja se sijaitsee meren rannalla jyrkän rantakallion päällä. Rannalta olisi päässyt myös uimaan, mutta rajallisen ajan vuoksi me jätettiin uikkarit suosiolla hotellille ja keskityttiin ihailemaan upeita maisemia.
Tulum on huomattavasti esimerkiksi Chichén Itzáa pienempi kohde, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen. Pieni puolen päivän retki riitti meille tällä kertaa oikein hyvin, mutta jos haluaa hyödyntää uimamahdollisuuden ja vaikka shoppailla matkamuistoja, saa siellä varmasti kulumaan enemmänkin aikaa.

4 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Ehdottomasti olisin tykännyt kierrellä täälläkin, mutta kiitos hyvän mielikuvituksen ja lukemieni inkoja käsittelevien kirjojen, näistä kaikista kuvista sain paljon irti.😊 Kiitos!

Andy kirjoitti...

Kiva että tykkäsit kuvista!! Mutta inkathan oli eri tyyppejä, jotka asui Etelä-Amerikassa, siellä Perun suunnalla (ja etelämpänä). :) Niiden kuuluisin kaupunki, Machu Picchu, kuuluu myös mun toivematkalistalle. :)

Rauni kirjoitti...

Huomoithan"hyvä mielikuvitus" lauseessa😊

Andy kirjoitti...

:) :D