tiistai 10. huhtikuuta 2012

Se parhaiten nauraa joka itselleen nauraa

Onks teille koskaan käynyt niin, että ootte pari vuotta parjannut jotain ihan tosi huonosti suunniteltua tuotetta vain huomataksenne, että ootte ite ollu niin sokeita ettette oo tajunnut sen toimivan just kuten ootte koko ajan marmattanut että sen pitäisi toimia. Juu, ei meillekään.

Me ostetaan kaupasta säännöllisesti kahden ja puolen gallonan vesikanistereita, joissa on sellainen hanaviritelmä kyljessä. Ollaan alusta asti ihmetelty että miten ne voikin olla niin huonosti suunniteltu, että sitä pirun kanisteria pitää koko ajan olla kallistelemassa jotta sieltä saisi vettä ulos. Kauhea mesoaminen siitä miten tyhmää on ettei koko höskässä ole mitään ilmanottoaukkoa tai vastaavaa joka helpottaisi hanaviritelmän kunnollista toimintaa.

Näinpä sitten yhdessä tapahtumassa pöydällä vastaavan mutta eri merkkisen kanisterin, josta sain lasiini vettä harvinaisen vaivattomasti, siis just silleen kun olin aina ajatellut että sellaisten kanisterien pitäisikin toimia, joten ilmoitin välittömästi kotiinpäästyäni Villelle että meillä vaihtui muuten vesimerkki toiseen. Ostettiin sitten seuraavalla kauppareissulla uudenmerkkistä vettä ja oletettiin että vastedes elämä hymyilee. Kunnes avattiin se kirottu kanisteri ja todettiin että ihan sama ongelma siinä on kuin edellisissäkin.

Pari päivää myöhemmin oli sitten aika elämän vihdoinkin hymyillä, tai oikeammin sanottuna nauraa hysteerisesti keittiön lattialla monta minuuttia, kun vettä lasiin taas kerran taistellessani osuivat silmäni kanisterin yläreunassa olevaan tekstiin: Puhkaise tästä.
Lohduttauduttiin sillä, että tää oli ensimmäinen kyseistä laatua ostettu kanisteri, ei voi aina kaikkea huomata heti. Tai edes kolmessa vuodessa, kuten tuli todettua kun hoksattiin että vastaava teksti löytyy tosiaan myös juuri sellaisista kanistereista, joita meillä on käytetty oikeastaan ihan koko täällä olon ajan. Ville on vakuuttunut että kyseessä on ihan upouusi parannus, suoraa seurausta siitä että muutkin ovat kokeneet kanisterin jatkuvan kallistelun rasittavana ja valittaneet asiasta ahkerasti. Taidanpa olla samaa mieltä, ihan vaan jotta voin säilyttää minäkuvani edes pienesti fiksuna tyyppinä.
Haluaisin vielä korostaa kahta asiaa, ettei meidän hölmöyden todellinen aste nyt vaan menisi keneltäkään ohi. Ensinnäkin, kuinka tyhmä täytyy ihmisen olla, ettei huomaa asiaa jonka puuttumisesta valittaa jatkuvasti? Kyllähän me oltiin monesti juuri sitä pohdittu, miten pieni aukko kanisterin yläreunassa varmaan ratkaisisi ongelman. Ja toiseksi, miksei me missään vaiheessa hoksattu että kyllähän sellaisen aukon olisi voinut tehdä ihan itsekin, ilman että sille varsinaisesti edes oli ennaltamäärättyä paikkaa (jollainen siis siinä aina oli, ei nyt unohdeta tätä...)?

Oli miten oli, nykyisin hymyilyttää joka kerta kun ottaa kanisterista vettä. Ei pelkästään se oma typeryys, josta ylipääsemiseen saattaa toki mennä hyvä tovi, vaan myös toimenpiteen kertakaikkinen vaivattomuus. Ehkä se oli sen arvoista olla kolme vuotta idiootti, jotta osaa sen jälkeen päivittäin iloita omaa elämää näin paljon helpottavasta, maailmoja mullistavasta keksinnöstä.

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Ihan pakko myöntää, että viime vierailulla kummastelin minäkin kuinka hankalaa onkaan saada vettä kanisterista, mutta minkäänlainen ongelmanratkaisuyrityskään ei mielessä käynyt.

Andy kirjoitti...

Haha, hyvä että muillakin on joskus vähän hankalaa... ;)