sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Selvennys

Selvennetäänpäs vähän tätä meidän tilannetta, kun siitä kuitenkin säännöllisesti kysellään, etenkin paljastettuani tiettyjä keskusteluja. Kyllä, olen uusinut meidän Texansien kausikortit ensi kaudeksi.

Tilanne on siis se, että vastakkain on tällä hetkellä molempien varmat, todella mieluisat työpaikat Houstonissa ja täydellinen epävarmuus ja mahdollinen työttömyys Suomessa. Ei varmaankaan kuulosta vaikealta valinnalta kenenkään korvaan? Ei tilanne ihan noin yksioikoinen silti kuitenkaan ole, avataan siis hieman lisää.

Kun niitä aikaisempia keskusteluja tänne raportoin, meidän loppupäivä täällä oli kaikissa papereissa kesäkuun viimeinen. Ville on hakenut rahoitusta Suomen Akatemialta, mutta kyseiset päätökset tehdään vasta kesäkuussa, emmekä kokeneet että meidän on mahdollista odottaa sinne asti ennen toimenpiteitä, koska jos rahoituspäätös on kielteinen ja haluamme vielä jatkaa täällä, en ehdi saamaan uutta työlupaa ajoissa ja edessä on jälleen pakollinen palkaton tauko. Pistimme siis pyörät pyörimään, hommasimme jatkoa varten tarvittavat dokumentit ja postitimme uuden työlupahakemuksen, jääden odottamaan mitä Suomesta kesäkuussa kuuluu.

Jos Villen rahoituspäätös on kielteinen, on homma selvä, pysymme täällä täyden vuoden lisää (paperit on siis tehty kesäkuun loppuun 2013). Jos taas mies rahoituksen saa, on edessä paljon pohdintaa ja neuvottelua. Työn Suomessa olisi tarkoitus alkaa syyskuussa, mutta se vaatisi lähes epärealistisen nopeaa toimintaa meidän puolelta, joten siinä tapauksessa pyrkisimme sopimaan Suomeen paluusta tammikuussa. Näin meillä olisi aikaa saada työkuviot sopivampaan jamaan, hoitaa hurja määrä muuttoon liittyviä käytännön asioita, sekä osallistua lokakuussa vietettäviin Ricen 100-vuotisjuhliin, joita itse ainakin odotan todella kovasti.

Kuvio on siis tällä hetkellä vielä varsin epäselvä, eikä lisäratkaisuja ole odotettavissa ennen kesäkuuta. Aikataulujen vuoksi näyttää myös vahvasti siltä, ettei meitä Suomessa kesällä näy. Joko olisimme tulossa kotiin pysyvästi tammikuun tienoilla, jolloin vierailu kesällä tarkoittaisi aivan liian tiuhaan tapahtuvia pitkiä lentoja, tai sitten jatkamme täällä kokonaisen vuoden, missä tapauksessa ajoittaisimme visiitin mieluummin jouluun. Lomapäivät kun eivät oikein riitä kahteen vierailuun, ja jouluna tilannetta auttaa huomattavasti se, että Ricessa välipäivät on automaattisesti vapaita. Palataan siis asiaan kesäkuussa, kun ollaan taas vähän viisaampia.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Onneksi on netti ja skype, niin ikävä ei kasva ihan mahdottomiin mittoihin.

Andy kirjoitti...

Jep, moderni teknologia on kyllä hieno asia. =D

marketta kirjoitti...

Täytyy myöntää, että tuohon suuntaan varmaan itsekin päättelisin. Elämähän on siellä asettunut uomiinsa ja kotimaan tarjoama vaihtoehto on epävarma. Toivotaan kuitenkin kovasti, että Akatemia olisi suosiollinen joko Villelle tai Timolle, tai kaikkein mieluiten tietysti molemmille.Uskon kyllä, että ajan kanssa Tarjallekin löytyisi vihreä oksa.Pidetään peukkuja.

Andy kirjoitti...

Katsellaan miten asia etenee. :)