lauantai 9. kesäkuuta 2012

Päätöksiä

Alkukesä tuntuu olevan jännittävää aikaa. Vuosi sitten olimme jo irtisanoneet vuokrasopimuksen ja ostaneet lentoliput Suomeen, kun yhtäkkiä päätimmekin jäädä tänne Houstoniin vielä vuodeksi. Syksymmällä sitten kirjoittelin apurahahakemusta Suomen Akatemian suuntaan ja kas, huolimatta siitä että hakemus piti jättää kuukautta aiemmin kuin edellisvuosina, niin päätös luvattiin vastaavasti kuukautta entistä myöhemmin. No ainakin keskiarvo pysyi kohdillaan ;) Mutta lopputulemana siis meidän tulevaisuuden suunnitelmat Suomeen paluun suhteen on ollut taas vaihteeksi aikamoisen epävarmuuden tilassa, ja kesäkuun alkupäiviä on odoteltu melkoisen jännityksen vallassa. Kenties jopa rapakon molemmin puolin...

No siinähän kävi sitten niin, etten sitä rahaa valitettavasti saanut. Kielteinen päätös tietysti vähän itsetuntoa kolauttaa, kun en ollut "riittävän hyvä". Toisaalta arvioijat antoivat pääasiassa positiivista palautetta, joten ei tässä tarvitse itsesäälinkään valtaan vajota. Ja kun omaa rahoitusta/työpaikkaa täytyy ulkopuolisilta anoa, niin on aina syytä olla varasuunnitelma B valmiina. Meidän tapauksessa se tarkoittaa sitä, että jatkamme eloamme täällä Houstonissa vielä kokonaisella vuodella. Vieläkö joku muistaa, että me tulimme tänne ihan vaan vuodeksi kun ainakin allekirjoittanutta muutto ulkomaille pelotti sen verran, ettei osannut oikeen edes ajatella useamman vuoden pestiä?

Andyn pomo ja työkaverit muuten yrittää samaan aikaan vakuuttavasti pahoitella mun huonoja uutisia iloitessaan kuitenkin avoimesti Andyn pidennetystä jatkosta. Se on välillä aika hupaa katseltavaa :) Meidän toimistolla on vähän samanlainen meininki, joskin mun pomo liesuaa parhaillaan pitkin maailmaa eikä ole edes vielä kuullut uutisia. Täytynee kertoa sille ensimmäisen tilaisuuden tullen.

2 kommenttia:

marketta kirjoitti...

No harmillinen takaisku, mutta hyvä että on varasuunnitelma valmiina käytettäväksi. Takaisin Suomeen paluu taitaa muodostua konstikkaaksi, mutta toivotamme kuitenkin kemppiä ja suomalaista sisua jatkoyrityksille. Miten kävi Suomen bossin anomukselle?

Ville kirjoitti...

marketta: Kiitos kannustuksesta. Katsellaan mihin sitä jatkoyritykset sitten suuntaisi. Ei tainnut tulla rahaa Turun suuntaan muillekaan tutuille.