lauantai 25. lokakuuta 2014

Ihan uusi NASA-juttu

Viime viikolla oli taas korkea aika käydä piipahtamassa NASAssa, kun en ollutkaan pariin kuukauteen käynyt. Oikeastihan menin sinne töiden takia, kun oli OISS:n vuotuisen syyslomareissun aika, ja toimiston ylivoimaisesti suurimpana NASA-fanina se on vähän automaattisesti aina mun nakki. Mut ei se mitään, NASAan on aina ilo mennä!
Ihan ei päästy viime vuoden numeroihin, mutta lähes 90 tyyppiä mulla oli taas tälläkin kertaa matkassa mukana. Tarkoittaa lähes 90 tyyppiä joille voin jakaa NASA-triviaa, halusi ne sitä kuulla tai ei, haha.
Useita kymmeniä kertoja kyseisessä paikassa käyneenä (ei, en ole lähelläkään kyllästymistä) on aina ilo löytää jotain uutta. Tällä kertaa se uusi asia oli pienesti uudistettu kiertoajelu varsinaiseen Johnson Space Centeriin. Niillä oli ihan uusi pysäkki, nimittäin Shuttle Avionics Integration Laboratory (SAIL), jossa sukkulaohjelman aikaan testattiin ja simuloitiin laitteiston ja softan yhteensopivuutta.
Ihan muutama johto vaan

Mielenkiintoinen paikka, jota tutkin mieluusti lisää jos se kuuluu kierrokseen vielä seuraavallakin NASA-visiitillä.

2 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Onko tuo lentokone tuossa sukkulan alla ollut siellä kauankin?
Ei silloin ollut, kun minä ja Marketta siellä käytiin.

Andy kirjoitti...

Haa, hyvin bongattu. Sekin on suhteellisen uusi juttu NASAssa, lentokone on nimittäin lisätty nyt kesän aikana.

Sukkulaohjelman lopettamisen jälkeen Houston ei tosiaan valitettavasti saanut oikeaa sukkulaa, mutta me saatiin yksi NASAn liftarikoneista, joilla sukkuloita tarpeen vaatiessa siirreltiin paikasta toiseen. Ja nyt kone ja meidän sukkulan mallikappale poseeraa yhdessä! On muuten varsin vaikuttava näky, voin kertoa. :)