sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Uusia kausilippuja

Kun kerran jalkapallon kausiliput jäivät tänä vuonna saamatta, päätettiin korvata menetystä hankkimalla kertarysäyksellä kausiliput sekä Houstonin balettiin että Grand Operaan. Molempia ollaan pohdittu aiemminkin, mutta yleensä ohjelmistossa on ollut vain kaksi tai kolme tosissaan kiinnostavaa esitystä, niin ei olla sitten koettu tarpeelliseksi. Tänä vuonna kuitenkin sekä baletti että ooppera ovat laittaneet yhteen ihan todella mielenkiintoiset esityskalenterit, joten tuli sitten panostettua vähän useampiin lippuihin kerralla.

Oopperan kausi alkaa ensi kuussa ja meillä on liput kaikkiin kauden esityksiin. Baletissa sen sijaan valittiin neljän esityksen lippupaketti, joka pitää sisällään kolme Shakespearen teoksiin perustuvaa balettia, sekä yhden bonusbaletin. Kaksi on käyty jo katsomassa, toiset kaksi ovat vuorossa ensi vuoden puolella.

Ensimmäinen baletti, A Midsummer Night’s Dream, oli aivan huikea. Upeassa versiossa yhdisteltiin klassisempaa balettia ja modernimpaa tanssia todella menestyksekkäästi. Olin sanonut Villelle etukäteen että minulle kyseisen teoksen onnistumiseen vaikuttaa eniten se, kuinka hyvä Puckin esittäjä on, ja ilokseni voin sanoa että roolin vetänyt Jim Nowakowski oli ihan hemmetin hyvä!

Toinen esitys, From Houston to the World, koostui kolmesta erillisestä teoksesta. Ensimmäinen osa, ONE/end/ONE on suomalaiskoreografi Jorma Elon luoma baletti, josta löytyi sekä klassisen että modernimman baletin piirteitä. Viimeinen osa, Paquita, edusti klassista balettia ja ihastutti myös kovasti. Koko potin vei kuitenkin ylivoimaisesti keskimmäisenä nähty moderni teos, Murmuration, joka oli aivan hullun hieno. Siis ihan mielettömän mahtava, en kerta kaikkiaan voi käyttää liikaa ylistyssanoja sen kehumiseen.

Toivottavasti myös kaksi tulevaa balettia, sekä koko oopperan kausi ovat yhtä menestyksekkäitä kuin jo nyt nähdyt baletit. Ja uskon kyllä että ovat, ainakin edellisillä kausilla nähtyjen esitysten perusteella.

2 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Nyt sanon kuin Iida aiemmin;
Olen kade ei muuta ;)

Andy kirjoitti...

:) :)

Me ollaan toisten mielestä jotenkin hupaisia kun käydään vuoroviikonlopuin katsomassa oopperaa ja jalkapalloa. Minä kutsun sitä monipuoliseksi kulttuuritarjonnaksi! ;)