maanantai 2. marraskuuta 2015

Uusia kulttuurikokemuksia

Olen suunnilleen joka vuosi valittanut kavereille, ettei meillä käy Halloweenina yhtään trick or treat -kierroksella olevia lapsia. Viimeisenä kahtena vuonna olen ollut erityisen toiveikas, koska meidän asuinkompleksissa on jaettu sellaisia pieniä, oveen ripustettavia kylttejä, joissa voi ilmoittaa kyseisten vierailijoiden olevan tervetulleita. Molempina vuosina olen sen uskollisesti ripustanut ja ihan turhaan, ei kertaakaan yhtään kiertäjää. Uskon sen johtuvan osittain siitä, ettei meidän asuinkompleksissa asu juurikaan lapsiperheitä (tosin edellisessä kompleksissa asui, eikä sielläkään kierretty Halloweenina...) ja osittain siitä, että ne harvat lapsiperheet lähtevät mieluummin omakotitaloalueille, joissa menestys on varmasti taatumpaa.
 Uskaltaisitko tulla hakemaan karkkia tältä ovelta?

Meidän yhdet ystävät ovat valitelleet pikemminkin päinvastaista ongelmaa. Että heidän naapurustossa pyörii niin paljon trick or treat -tyyppejä, että meinaa hermo mennä, kun saa ihan koko ajan olla ramppaamassa ovella. Ja koska heidänkin lapsi haluaa tietenkin kiertää, on aina ihan hirmu sumpliminen että kumpi menee mukaan ja kumpi päivystää kotona. Joten tänä vuonna päätimme ratkaista kaikkien ongelmat kertaheitolla viettämällä Halloweenia (ja ihan vähän myös Villen synttäreitä) yhdessä. Me hoidetaan se karkin jakaminen ovella, ja he saa mennä kiertämään tyttärensä kanssa, ja sit illan päätteeksi syödään porukalla illallista ja synttärikakkua.
Ystävien tytär oli kaverinsa kanssa Kivisten ja Sorasten Vilma ja Betty!

Ja vähänkö se oli hauskaa! Kiertelijöitä riitti aika tasaisena virtana noin kello kuudesta noin kello kahdeksaan, vaikka osa toki kävi jo vähän aikaisemmin, ja rimputtipa muutama ovikelloa vielä joskus puoli yhdeksän aikaankin. Suurin osa tenavista oli todella hienoissa asuissa, minun suosikkini oli luonnollisesti NASA-astronautti. Me ei oltu panostettu, mutta saatiin sentään lainata paria noitahattua että sovittiin edes vähän tilaisuuden henkeen. Ihan älyttömän hauska kulttuurikokemus, joka varmasti toistetaan jos uusi kutsu esitetään tulevina vuosina.

Ei kommentteja: