sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Lahjoja: Kiinalaisia juttuja

Kuten sanottu, pienten lahjojen antaminen tuntuu olevan erityisen yleistä Kiinassa, joten kiinalaisia juttuja on mulle kertynyt kaikista eniten. Tämä onnea tuova kiinalainen solmukoriste on lahja eräältä vierailevalta tutkijalta, jonka saapumisprosessissa olin ilmeisesti erityisesti avuksi, vaikken mitään tavallisuudesta poikkeavaa tehnytkään.
Tämä pieni paperileija oli lahja vierailevalta delegaatiolta. En varsinaisesti osallistunut heidän visiittiinsä millään lailla, mutta pomo oli sitä mieltä että kaikki meistä ansaitsevat välillä osansa lahjoista, joten minulle osui tämä todella hieno leija. Jos se olisi työpisteessäni mahdollista, ripustaisin sen johonkin roikkumaan.
Hyvä tovi sitten meidän toimisto opiskeli yhdessä yhden lukukauden verran kiinaa. En muista tunneista käytännössä mitään (paitsi osaan sanoa kiinaksi hyvää uutta vuotta!), mutta tämän kiinalaisen merkin sain meidän opettajalta. Merkki tarkoittaa muistaakseni onnea, mutta saatan hyvin muistaa väärinkin…
Viimeinen lahja on kala-avaimenperä, jonka olen saanut ennenkin mainitsemaltani vuotuiselta kiinalaisten opettajien delegaatiolta. He muistavat kaikkia meidän toimiston jäseniä lahjoilla lähes joka vuosi, ja eräänä vuonna me kaikki saimme kala-avaimenperät.
Kaikkien kala-avaimenperät eivät kuitenkaan olleet aivan samanlaisia, vaan niitä oli eri mittaisia. Yhden miespuolisen kollegani avaimenperä oli aivan mieletön, suunnilleen metrin mittainen (ja siispä hyvin epäkäytännöllinen avaimenperänä, mutta todella näyttävä koristeena). Hän saikin jättikalastaan osakseen kohtuullisen paljon hyväntahtoista naljailua, koska oli selvästi naisvoittoisen delegaation suurin suosikki.

2 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Kymmenen päivän hiljaisuus.????

Andy kirjoitti...

Pahoittelut! On ollut ihan kauhea kiire, kun kotona on ollut vaikka mitä järjesteltävää kun meidän tavarat tuli Suomesta, ja tällä viikolla oli International Education Week, eli töissä oli ihan järjetön kiire. Yritän palata ruotuun, mahdollisesti jo huomenna.