keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Sähköä sittenkin

Ollakseen maa jossa ei ole sosiaaliturvaa, täällä kyllä pistetään kovasti painoa sosiaaliturvatunnukselle. Tänään tapeltiin sähkösopimuksesta. Ongelmiin on kuitenkin toistaiseksi aina löytynyt joku ratkaisu, yleensä takuumaksun muodossa. Onneksi sähköyhtiö ei sentään vaatinut tonnia, vaan pienempi summakin riitti. Meillä tulee siis olemaan uudessa kämpässä myös sähköt, vaikka joku väittikin ettei täällä ole sellaista lainkaan... ;)

Ensimmäinen asia mikä saatiin hoidettua ongelmitta alusta loppuun, oli ennakkoon epävarmuutta turhaan aiheuttanut paikallisen pankkitilin avaus. Nyt meilläkin on ultramodernit shekkivihot, koska sehän on nyky-yhteiskunnassa ylivoimaisesti järkevin tapa hoitaa rahaliikenne. Mutta eipähän ehkä tarvitsekaan elää koko vuotta viiden luottokortin voimin velkarahoilla.

Tänään vahvistettiin ensimmäinen paikallinen sikatautikuolema Houstonissa, meksikolainen lapsi, joka ilmeisesti kuitenkin oli saanut tartunnan jo ennen saapumistaan kaupunkiin. Uutisissa näytettiin myös kun paikallinen kaupunginhallituksen jäsen totesi että nyt on kyllä toimittu kyseenalaisesti, kun potilas ei ole ollut edes amerikkalainen, ja silti se on päästetty sairaalaan ja riskeerattu taudin leviäminen muiden potilaiden keskuudessa. Tosi kiva. Meillä ei siis oikeasti ole saumaakaan jos sattuu käymään huono tuuri...

Illan kakkosuutinen olikin sitten 12-vuotias tyttö joka ampui isiä päähän. On tää hieno maa.

3 kommenttia:

mama kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
mama kirjoitti...

ei kannata nuolasta ennen ku tipahtaa, ei niil oikeesti oo sähköö, kuhan huijaavat tyhmii ulkomaalaisii...

mitäpä sitä suotta lapsii hoitaan, etenkään meksikolaisii. ja muutenkin kaikki laittomat siirtolaiset veks. ja varmuuden vuoks kaikki laillisetki. jos kaikki isoisovanhemmat ei oo vähintään 3/4 valkoihosii (ja tähänki tietty vähän rajaa, eikä lasketa mitään afrikast päin tulleit siirtomaalaisii), ni ulos maasta vaan, savannil on tilaa. amerikas on sit kiva kekkelöidä niitten muutaman seulan läpässeen tyypin amishien kanssa, saattaa saada ihan uudellaista kosketusta arkitodellisuuteen, ku koko yhteiskunta lakkaa pyörimästä. ja päätellen siitä, et yhellä jenkkiläisel erä- ja retkeilytaitoi esitelleel sivustol ihan oikeesti selitettiin--kuvien kera!--miten kämmenestä saa kivasti hätätilantees kupin, jol voi sit kauhoo vettä joesta, ni amishien ei tartte kauaa kattella muita. ja joutuu sit ne huijari-mennoniititki palaan oikeeseen ruotuun, ku lakkaa sähkön tulo.

hyviä uutisia! matti nykänen on palannu kotiin mervin luo! ehtihän se jo ehkä kolmatta viikkoo ollakin karussa sen uuden "elämän rakkauden" kans (joku 23-vuotias bimbo, joka kuulemma ties, et "on se matti joskus hypänny mäkee, kai"). tää jenna ei ny oo kovin tyytyväinen tilanteeseen: "Uhrasin tämän suhteen takia paljon. Hän olisi voinut kertoa totuuden aikaisemmin eikä vetää minua mukaan tähän julkisuuteen. Nyt sain pilattua maineeni" bwahahahahahahahahaaaaaaaaaaa! anteeksi ilkeä röhönauruni.

hyvää vappua!! kamera on latinkis ja kuvareportaasia sopii odottaa. enemmän tai vähemmän jännän selostuksen kera...

edit: kirjotin meksikolaisen väärin, tää on taas tätä david bowieta... jostain syystä se ei antanu muokata, joten piti poistaa. ja lisätä uudestaan, tietty.

Andy kirjoitti...

Voikohan 7 Päivää -lehden tilata tännekin. Tuli just juurikin sellainen olo että jään paljosta paitsi kun missaan kaikki Nykäsjuorut sun muut...