torstai 8. tammikuuta 2015

Pakkasvaara

Viime yönä tuli kylmä. Niin kylmä, että meidän asuinkompleksi lähetti kaikille asukkaille varoitusviestin, jossa listattiin ohjeita miten suojella putkistoa jäätymiseltä näin ankaran säätilan vallitessa. Vastaavia viestejä ollaan saatu ennenkin, mutta tällä kertaa viestissä oli minua jokseenkin paljon viihdyttänyt loppukaneetti:
    Ylimääräisenä varotoimenpiteenä on suositeltavaa pysyä sisätiloissa ankarien sääolojen aikana. Jos sinun on välttämätöntä kävellä jäisillä, märillä, tai lumisilla jalkakäytävillä, sinun tulee käyttää kenkiä joissa on hyvä pito. Ota huomioon että jäätä muodostuu puisille rappusille ja kuisteille jo ennen kuin sitä ilmenee jalkakäytävillä. Muista että pakkanen voi myös aiheuttaa liukkautta.
"Jos sinun on välttämätöntä kävellä jäisillä, märillä, tai lumisilla jalkakäytävillä"?! Nauroin tälle aika pitkään. Ei kuulkaa, kun jalkakäytävillä on lunta, jäätä, tai ne ovat märkiä, pitää tietenkin pysytellä sisätiloissa. Eihän Suomessakaan kukaan poistu puoleen vuoteen kotoa ollenkaan, ihan vaan ylimääräisenä varotoimenpiteenä.

Ja mikä sitten oli tämä ankara säätila josta meitä niin kovasti varoitettiin? No kaks astetta pakkasta.

2 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

No huh huh, teillähän on kylmempi kuin meillä, täällä on ollut jo muutaman päivän + 2-3 astetta lämmintä, mutta lumiräntää sataa silti. Vsta sunnuntaina luvataan kylmenevää ja oikein kunnon lumipyryä,mutta ei kolulaisillekaan luvata vapaata vaikka he siitä varmaan innostuisivatkin.
Asiasta toiseen, miten Miko on pärjännyt yksin kotona teidä työpäivien ajan?

Andy kirjoitti...

Joo, täällä on tosiaan menossa taas tällainen kylmempi rintama, mutta ei meillä pakkaselle olla menty kuin tosiaan yhtenä yönä ihan hetkeksi. Tällä hetkellä taitaa olla 4 astetta, mikä on just hyvä. :)

Miko pärjää oikein hyvin! Ei sitä juuri tunnu haittaavan yksin jääminen ja me hyvitellään sit aina iltaisin kunnon leikkituokioilla. :) Mikosta on tulossa paljon lisää juttua blogiin piakkoin.