sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viettelyksen vaunu

Suunnattiin perjantaina pitkän ja väsyttävän työviikon päätteeksi vielä Wortham Centeriin katsomaan modernia balettia. Skotlannin kansallisbaletti, Scottish Ballet, nimittäin vieraili Houstonissa esittämässä balettiversiota Tennessee Williamsin näytelmästä Viettelyksen vaunu.
Olen ollut Tennessee Williamsin näytelmien suuri ystävä siitä asti, kun yliopistossa näytelmäkirjallisuuden kurssilla kirjoitin seminaarityöni hänen teoksistaan. Sen seurauksena me äidin kanssa kierrettiin huomattava määrä Williams-näytelmiä eri teattereissa, käytännössä kaikki mitä löydettiin, kohtuullisen ajomatkan päässä. Suosikkini oli muuten Turun kaupunginteatterin Sopukassa esitetty En kerro satakielistä, jonka näin jopa kahdesti.
Scottish Baletin versio Viettelyksen vaunusta yhdisti klassista balettia ja modernimpaa jazz-tanssia todella kiinnostavalla tavalla. Tarinankerronta toimi tanssin keinoin hienosti, mutta Ville, joka ei tuntenut kyseistä teosta etukäteen, sanoi että ohjelmalehtisestä löytynyt synopsis tuli kyllä tarpeeseen. Itse en osaa sanoa, kun minulle tarina oli ennestään niin tuttu.
Kokonaisuudessaan esitys oli todella hieno ja olen todella iloinen että pääsin sen katsomaan. Tanssijat olivat todella taitavia, ihan erityisesti pidin Stellaa esittävän Sophie Martinin suorituksesta. Vaikka me käydäänkin usein oopperassa ja baletissa, pitäisi kyllä ottaa ihan asiakseen tutustua myös näihin muihin esityksiin. Tämän onneksi bongasin mainoksista, mutta ihan yhtä hyvin olisi voinut mennä ohikin. Se olisi ollut tosi harmi.

4 kommenttia:

Marketta kirjoitti...

Toivoisimpa itsekin pääseväni uuudistamaan tuttavuuteni Hooustoninoopperan/beletin piippuhyllylle! Ehkä se onnistuu jossakin välissä.

Andy kirjoitti...

Tänne vaan, me viedään kyllä niin oopperaan kuin balettiinkin oikein mielellämme. :)

Rauni kirjoitti...

Ei minullakaan olisi mitään vastan taas päästä sinne katsomaan jotain huippunäytöstä.

Andy kirjoitti...

Tervetuloa vaan! :)