perjantai 29. toukokuuta 2015

Ja keskellä virtaa joki...

Uutiset Houstonin megamyrskystä ja suurtulvista eivät ilmeisesti ole yltäneet Suomeen asti, kun kukaan ei ole huudellut perään pienestä blogihiljaisuudesta huolimatta. (Ei muuten, mutta yleensä ainakin meidän äiti laittaa huolestuneen viestin joka kerta, kun noin kolmensadan mailin säteellä tapahtuu joku juttu...) Vaan eipä olis kyllä ollut huoltakaan, meillä on koko ajan ollut kaikki ihan hyvin. Kuten oon monille nauranut, jos meidän kolmannen kerroksen asuntoon asti tulvii, niin sit on kyllä ihan kaikilla ongelmia. Mutta oli kyllä tosiaan melkoisen hurjaa menoa vähän aikaa, eikä ihan kaikki ole olleet yhtä onnekkaita kuin me.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä tuli tosiaan melkein 30 senttiä vettä. Täällä riittää alle kymmenenkin senttiä siihen että alkaa tulvimaan, joten voitte vain kuvitella mitä tuollainen vesimäärä lyhyessä ajassa sai aikaan. Tai oikeastaan ette ehkä voi, koska niin katastrofielokuvan lavasteiden näköistä täällä paikoitellen oli.

Kuten sanottu, me selvittiin helpolla, koska asutaan korkealla ja autokin on parkkihallissa. Tiistaiaamuna tuli ilmoitus että Rice on normaalisti auki, mutta jos ei kampukselle pääse, ei tarvii tulla. Meillä oli kotoa pois vain yksi reitti auki (muihin suuntiin kurkkiessa näkyi yllättäviä järviä siinä missä ennen oli katu), mutta ei sitä enempää tarvittukaan. Mentiin siis töihin normaalisti kahdeksaksi, missä vaiheessa Ville havahtui siihen että UT Health Science Center oli ilmoittanut avaavansa vasta kymmeneltä. Moni muukin paikallinen yliopisto joko aukesi myöhemmin tai oli kokonaan kiinni, kuten myös suurin osa kouluista. Puoli yhdeksältä pomo lähetti omalta pomoltaan tulleen sähköpostin, jossa ilmoitettiin että vaikka Rice on auki, sopii meidän divisioonan toimistojen aueta vasta kahdeltatoista, että ihmiset voivat odottaa olosuhteiden paranemista ennen töihin suuntaamista. Kiva kuulla, kun on ollut töissä jo puoli tuntia...

Vielä melkein viikon ajaksi on luvattu sateita ja ukkosta. Toivottavasti ei kuitenkaan ihan tuollaista määrää vettä enää, vaikka tällä hetkellä oikeastaan mikä tahansa vesisade saa tilanteen pahenemaan nopeasti, kun homma on jo valmiiksi vähän huonossa mallissa. Mutta kuten sanottu, sit kun meille tänne kolmanteen kerrokseen tulvii vettä sisään, niin kuin monille taloille oli käynyt, ollaan kaikki melkoisessa pulassa.

Tässä pari linkkiä, joista voi käydä vilkaisemassa miltä Houstonissa on näyttänyt tällä viikolla:
Huffingtonpost.com
Weather.com

Ps. Saanko ottaa takaisin tämän puolisen vuotta kirjoitetun tekstin? "Tulva"? Niin vissiin...

4 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Kyllähän täälläkin jotain kuului teidän myrskystä, mutta ei kuitenkaan noin suuresta tulvimisesta puhuttu.
Niin, minä en huolestunut vielä, kun muistan kuinka korkealla te ja teidän auto asustelette.
Lisäksi ajattelin, että ei teille olisi kuitenkaan apua siitä, minä että täällä "hyppisin seinille".
Ovat nuo kuvat aika hurjia.

Andy kirjoitti...

Ihan totta, ei olisi kannattanutkaan huolehtia, kun meillä oli kerran kaikki ihan hyvin. Huvitti vaan kun eilen tajusin, että meidän lyhyt blogitauko osui sattumalta ajoitukseltaan just niin, että juuri ennen myrskyn alkamista oli tullut edellinen kirjoitus pitkästä viikonlopusta ja sen jälkeen ei mitään. :) Tämä siis oli täysin sattumaa ja johtui pitkiksi venyneistä työpäivistä tai siitä että töiden jälkeen oli ohjelmaa ja tultiin kotiin myöhemmin, eikä jaksettu enää päivittää blogia.

Marketta kirjoitti...

Niinpä niin, enää emme edes huolestu vaikka mitä tapahtuisi...
Kuvat ovat kieltämättä varsin hätkähdyttäviä. Nyt ei ole Suomen uutisissa mitään mainintaa lisätulvista.

Andy kirjoitti...

Viikonloppuna satoi lisää, niin hetkellisesti tulvi taas enemmän, mutta nyt on jo helpottanut. Tälle viikolle näyttää sääennustus pelkkää auringonpaistetta vaan. :)