tiistai 5. toukokuuta 2015

Kauden viimeinen ooppera

Käytiin lauantaina katsomassa viimeinen ooppera johon meillä oli kausiliput, eli Sweeney Todd. Kyseistä teosta esitetään usein myös musikaalina, ja sellaista versiota me käytiin katsomassa San Antoniossa ikuisuus sitten, kun Ville hankki mulle liput synttärilahjaksi. Molemmat esitykset olivat ihan huippuja, mutta koska meidän oopperaliput on piippuhyllyllä, parvekkeella, oli San Antonion esitys siinä mielessä kivampi, kun oli merkittävästi lähempänä lavaa. Mutta koska siitä kokemuksesta oli tosiaan jo hirmu monta vuotta, ei ollut yhtään liian aikaista mennä katsomaan erilaista versiota samasta tarinasta*.

Ensi vuonna me ei ajateltu uusia meidän oopperan kausilippuja, kun valikoima ei ole yhtä kokonaisvaltaisen kiinnostava kuin tänä vuonna. Ainoa jonka tiedän jo nyt haluavani nähdä on Siegfried. Toinen pienesti kiinnostava on Tosca, mutta koska me ollaan nähty se jo kerran Houston Grand Operassa, en ole ollenkaan varma mennäänkö me katsomaan sitä uudestaan, vaikka siitä kovasti pidinkin.


*Mulla on sellainen muistikuva, että olisin nähnyt Sweeney Toddin Kansallisoopperassa joko yläaste- tai lukioaikana. Mutta en kyllä muista siitä yhtään mitään muuta kuin että se oli mun mielestä hyvä.

Ei kommentteja: