tiistai 2. kesäkuuta 2015

Tulvatarinan jatko-osa

Kuten viimeksi mainitsin, Ricen yliopisto ilmoitti viime viikolla tulviin johtaneen myrsky-yön jälkeen olevansa tiistaina normaalisti auki, vaikka moni muu alueen yliopistoista joko aukesi myöhemmin, tai oli kokonaan kiinni. Jos kampukselle ei tulvivien teitten vuoksi päässyt, piti käyttää lomapäivä. Tämän päätöksen tehneet tahot ovat viimeisen viikon aikana saaneet jokseenkin kipakkaa palautetta aiheesta, joten eilen putkahti sähköpostiin selventävä viesti.

Sähköpostissa perusteltiin sulkemattajättämispäätöstä, ja selvennettiin käytäntöä siitä milloin olosuhteiden vuoksi ei tarvitsisi käyttää lomapäivää jos töihin ei pääse. Pääpiirteissään homma menee niin, että jos koko kaupungissa vallitsee poikkeustila sääilmiöiden vuoksi (esimerkiksi hurrikaani Iken aikaan), ei tarvitse käyttää lomapäivää jos ei pääse töihin, vaikka yliopisto olisikin auki. Mutta tulvien katsottiin vaikuttavan vain rajallista osaa kaupungista, joka johti päätökseen lomapäivän käyttämisen vaatimisesta.

Tämä päätös on nyt sen kipakan palautteen vuoksi todettu epäonnistuneeksi, mutta käytännön syistä hommaa on kuulemma vaikea enää jälkikäteen muuttaakaan. Sen sijaan ylemmät tahot ovat tulleet siihen tulokseen, että ihan kaikki Ricen työntekijät ansaitsevat vähän jotain ekstraa, riippumatta siitä korvataanko osalle porukasta "menetetty" lomapäivä, vai palkitaanko niitä, jotka töihin ilmestyivät. Siispä Rice on päättänyt pidentää itsenäisyyspäivän viikonloppua yhdellä ylimääräisellä päivällä, niin että yliopisto on kiinni jo heinäkuun neljättä edeltävänä torstaina (4. päivä on siis tänä vuonna lauantai, ja edeltävä perjantai oli alusta asti merkattu vapaapäiväksi). Kelpaa mulle, etenkin kun siitä viikonlopusta alkaa meidän parin viikon loma (ollaan tulossa Suomeen!).

Ei kommentteja: