keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Chicago

Käytiin tuossa muutama viikko sitten Marketan kanssa yhteisreissussa Chicagossa. Tosi kiva miniloma ja mukava kaupunki, jossa kukaan meistä ei ollut aikaisemmin käynytkään.
Marketta tarjosi meille joululahjana hotellimajoituksen, ja olikin sitten valinnut ihan törkeän hienon paikan, nimittäin historiallisen Palmer House Hiltonin. Etenkin hotellin aula oli ihan mielettömän upea, vaikken sitä valitettavasti saanutkaan kuvissa välittymään ihan yhtä vaikuttavana.

Lauantai
Me lennettiin Chicagoon aikaisin lauantaiaamuna, eli käytännössä meillä oli koko päivä aikaa. Istuskeltiin hetki ihan vaan rauhassa kahvilla vaihtamassa kuulumisia, ja sitten suunnattiin Art Institute of Chicagoon, joka on Yhdysvaltojen toiseksi suurin taidemuseo (Metropolitan Museum of Artin jälkeen).
Ei me ehditty eikä jaksettu kiertää likimainkaan kaikkea, mutta ihan huikean vaikuttava museo oli kyllä kyseessä. Taidetta löytyi aivan laidasta laitaan, ja etenkin minua eniten kiinnostanut impressionistien osasto oli todella kattava ja näyttävä.
Yhden minun työkaverin veli asuu Chicagossa ja hän tuntee kaupungin varsin hyvin, joten olin saanut hyviä vinkkejä etukäteen. Yksi niistä oli mennä lasilliselle Signature Loungeen, joka sijaitsee Chicagon neljänneksi korkeimman pilvenpiirtäjän 96. kerroksessa. Koska oli lauantai, jonot olivat sen mukaiset, mutta onneksi lopulta sinnikkyys palkittiin ja onnistuimme pienen neuvottelun jälkeen saamaan pöydän aivan ikkunan vierestä. Koska paikassa tarjoiltiin myös pientä purtavaa, päätimme että ei tämän jonotuksen jälkeen yksi lasillinen riitä, vaan päädyimme istumaan iltaa pitkän kaavan mukaan.

Sunnuntai
Yksi Chicagon kuuluisimmista nähtävyyksistä on kuulemma Cloud Gate -niminen veistos, joka tunnetaan yleisemmin lempinimellä Bean, eli papu. Se sijaitsi kätevästi ihan parin korttelin päässä meidän hotellista, joten päätimme suunnata tutkimaan sitä sunnuntaiaamuna. Papu on tehty 168 teräslevystä, mutta se on niin siloiteltu ettei sen pinnasta erotu yksikään sauma. Sen sijaan kiiltävä pinta toimii peilinä ja heijastaa turistien lisäksi myös sitä ympäröivät pilvenpiirtäjät melko hauskalla tavalla.
Sunnuntai-iltapäivälle meillä oli liput katsomaan balettia. Joffrey Ballet esitti kolmesta lyhyestä teoksesta koostuvan esityksen Bold Moves, joka oli kerrassaan erinomainen. Kaikki osat olivat hyviä, mutta ainakin minun mielestä ne paranivat koko ajan, kolmannen ja viimeisen osan ollessa ehdoton suosikkini. Myös Auditorium Theater jossa Joffrey Ballet esiintyy oli ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Maanantai
Olin kovasti toivonut että nähtäisiin loman aikana edes vähän lunta, joten olin tosi innoissani kun sunnuntaina sitä sitten jonkin verran pyrytti. Maanantaina saatiin siis kävellä ihan tosi kauniissa maisemissa!
Meillä oli suuntana Field Museum, eli Chicagon luonnonhistoriallinen museo, jonne päätettiin kävellä maisemareittiä Lake Michiganin rantaa pitkin.
Ennen museoon suuntaamista oli pakko vähän katsella ihan museon vieressä sijaitsevaa Soldier Fieldiä, joka on Chicago Bears -jalkapallojoukkueen kotistadion. Marketta oli kiitettävän kärsivällinen meidän jalkapalloturismin kanssa, vaikka tämä kohde ei häntä kyllä tainnut juurikaan kiinnostaa. Kiitos kumminkin että saatiin vähän kiertää ja valokuvata!
Jalkapalloturismin jälkeen suuntasimme tosiaan luonnonhistorialliseen museoon, joka oli ihan todella hieno. Valitettavasti sielläkään ei jaksanut kerralla kaikkea, mutta pidin tosi paljon niistä osista jotka nähtiin!
Suurena dinosaurusten ystävänä arvostin erityisesti Field Museumin paleontologista osastoa. Niiden dinovalikoima oli ihan tosi mahtava!
Illalla oli tarkoitus vähän shoppailla, mutta lopulta kukaan ei tainnut ostaa yhtään mitään. Päivän päätteeksi käytiin testaamassa jälleen työkaverin suosituksen perusteella Gino's East ja kuuluisa Chicago-tyylinen pannupizza. Oli ihan älyttömän hyvää, ja ihan erilaista kuin mikään muu koskaan kokeilemani pannupizza. 

Tiistai
Tiistai oli meidän loman viimeinen päivä, mutta koska lentokentälle ei tarvinnut suunnata kuin vasta iltapäivällä, päätettiin tehdä vielä pieni kävelykierros sitä ennen.
Chicagossa on todella paljon julkista taidetta ja Marketalla oli mukanaan opaskirja, jossa oli valmiiksi suunniteltu kävelyreitti niitä katsomaan. Ville otti matkaoppaan roolin haltuun ja luki meille kuvaukset joka teoksesta tai historiallisesta rakennuksesta. Tämän alla olevan härpäkkeen nimi oli muistaakseni Flamingo.
Suosikkini kävelykierrokselta oli Chicago Cultural Center, jossa käytiin sisällä asti. Ei rakennus ulospäin mitenkään erityisen hieno ollut, mutta sisätilat olivatkin sitten paljon näyttävämmät.
Cultural Centerin hienoin juttu oli tiffanylasinen kupoli, joka on ymmärtääkseni maailman suurin tiffany-kupoli. Ei sekään kuvissa erityisen hyvin välity, mutta paikan päällä se oli kyllä kerrassaan upea.
Kaiken kaikkiaan Chicago oli tosi kiva kaupunki, joka soveltui oikein hyvin tällaiseen pitkän viikonlopun minilomaan, vaikka kyllä siellä varmasti aikaa saisi kulumaan enemmänkin. Oli myös ihan tosi kiva nähdä Marketan kanssakin, kiitos siis vielä kivasta lomasta ja joululahjahotellista, meillä oli tosi hauskaa!

8 kommenttia:

Rauni kirjoitti...

Hienoja kuvia ja kiva, että sinäkin pääsit kokemaan talvea ja lunta. Se vähentää koti-ikävää, vai onko teillä sellaista enään ollenkaan.j

Andy kirjoitti...

Kyllä musta oli tosi kiva että oli lunta, kun en oo sellaista nähnyt moneen vuoteen. Mutta en mä kyllä Suomen pitkiä ja kylmiä talvia erityisesti ikävöi. ;)

Marketta kirjoitti...

Kiitos vielä kerran hyvästä ja rakkaasta matkaseurasta. Kohteesta on edellä kerrottu kaikki oleellinen, ja sitä voi lämpimästi suositella muillekin,jos vain kiinnostusta on. Kerrottakoon vielä, että matkallemme osunut sunnuntai oli huomattavasti kylmempi järveltä puhaltavan tuulen takia kuin Uusikaupunki konsanaan tänä talvena.

Andy kirjoitti...

Kiitos itsellesi, oli tosiaan hirmu hauskaa. Eikä kylmäkään haitannut, kiva vaan kun Houstonissa sitä ei tosiaan koskaan saa kokea. :)

Emmi Hakansson kirjoitti...

Varasin just lounastunnilla lennot Chicagoon ja täytyi tulla lukaisemaan sun Chicago-postaus :D käytittekö te julkisia Chicagossa? Mä en haluaisi vuokrata autoa, mutta mietin että miten pääsen sinne Navyn graduation paikkaan (on jossain kaupungin pohjoispuolella). Lentokentältä ainakin ilmeisesti kulkee metrolinja downtowniin...

Andy kirjoitti...

Ei käytetty julkisia, kun oltiin niin vähän aikaa ja hotelli oli niin hyvällä paikalla, että meille riitti hyvin kaikki kävelyetäisyydellä olleet jutut. Ja muutenkin tykkään kaupunkilomilla kävellä kaikkialle jos vaan mahdollista, kun täällä Houstonissa se ei oikein onnistu, kuten hyvin tiedätkin. ;) Kuuleman mukaan Chicagon julkinen liikenne on kyllä erittäin toimivaa.

Chicago oli muutenkin varsin kiva kaupunki, ja näin kesäaikaan sen pitäis olla vieläkin mukavampi. Eli oikein hyvää reissua! :)

Emmi Hakansson kirjoitti...

Kiitti. Mäkin olin silloin viimeksi keväällä ja taivaalta tuli jotain veden ja rännän sekaista inhaa sadetta:D

Nyt vaan selvisi, että se Navyn sijainti onkin North Chicagossa, joka on ihan oma kaupunkinsa ja n.1,5h pohjoiseen itse Chicagosta. En siis varmaan tuu ees majoittumaan downtownia lähellekään (tai korkeintaan yheksi yöksi, kun saavun sinne päivän ajoissa) ja autokin on siten pakollinen..Höh!

Andy kirjoitti...

No höh, loma Chicagossa kuulosti kyllä vähän paremmalta. ;)