torstai 29. heinäkuuta 2010

Salamatkustaja

Koin tänään pienoisen yllätyksen ollessani lähdössä töistä. Olin napannut läppärirepun tuolille ja juuri kun olin sujauttamassa konetta sisään huomasin siellä jotain liikettä. Tarkempi tarkastelu paljasti repusta minipienen liskon! Siinä sitten pällisteltiin toisiamme ja ihmeteltiin mitä pitäis oikein tehdä. Se ainoa oikea toiminta olisi tietysti ollut napata kännykällä kuva somasta otuksesta, mutta eihän sitä koskaan sillä hetkellä tajua. Sen sijaan kuskasin liskon repussa pihalle ja toivotin hyvää matkaa.

Netistä yritin sitten selvittää elikon tarkempaa olemusta, mutta en kyllä löytänyt ihan vastaavaa. Mun näkemä lisko oli pikkurilliä pienempi, väriltään hyvin tumman ruskea sekä pienesti pilkullinen ja häntä oli suht lyhyt. Parhaan veikkauksen mukaan kyseessä oli ilmiselvästi gekko.
Kuvan gekko on täysin viaton, eikä liity tapaukseen millään lailla.

Kuva on lainattu täältä.

3 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Tosi söpö tuo kuvan elikko. Oliko lajitoveri vaarallisemman näköinen?
Meillä helteet jatkuvat, ja eläinkunnan aiheuttamista häiriöistä mainittakoon ampiaiset. Ne ovat uppoutuneet sokerin perässä mm. limsalaseihin ja oluttölkkeihin, ja pahaa aavistamattoman henkilön nielaistua juomansa pistäneet näitä kieleen ja kitalakeen.Tämän kertoi minulle ensiavussa työskentelevä henkiö, joten kyseessä ei ole mätäkuun juttu.

rauni kirjoitti...

Söpön näköinen kaveri, olisit tuonut Tarjalle kaveriksi.
Tai eihän sitä pientä kylläkään voinut kotikonnuiltaan viedä ihan vieraaseen pihaan.

Ville kirjoitti...

marketta: Lajitoveri oli juurikin yhtä söpön ja vaarattoman näköinen kuin kuvassa esiintyvä kaverinsakin.
Tölkkivahingot vielä ymmärrän, mutta luulisi sitä sentään lasissa olevan ampparin huomaavan.

rauni: Gekkot on suht yleisiä lemmikkejä. Eikä "villejä" gekkojakaan kannata kuulemma välttämättä yrittää hävittää talosta, ne kun syö kaikenlaisia pikkuhyönteisiä.