perjantai 30. heinäkuuta 2010

Työlupaselvitys

Gradun valmistuttua viime keväänä, lähetin työlupahakemuksen USCIS:lle ennen meidän Suomen lomaa. Tutkin tarkkaan sekä Ricen kansainvälisten asioiden toimistosta että USCIS:n nettisivuilta saamani ohjeet ja kasasin kuoreen kaikki dokumentit jotka mainittiin, kuten esimerkiksi sen aiemminkin mainitun kirjeen jossa todistin ja vakuutin etten missään nimessä nyt rahan takia haluaisi töitä tehdä.
Meidän saguaro-viljelmä tänään, se voi oikein mainiosti. Joshua-puista ei vielä vilaustakaan...

Heinäkuun alussa sain lisäselvityspyynnön, jossa kysyttiin vielä kahden muun dokumentin perään. Puolustuksekseni sanottakoon, että kummastakaan ei ollut mitään puhetta sen paremmin OISS:n kuin USCIS:n ohjeissakaan, joten niiden puute ei kyllä ollut minun vika. Lähetettyämme puuttuvat lampaat jäätiin Villen kanssa pohtimaan, että toivottavasti tämä ei nyt aloita alusta kolmen kuukauden käsittelyaikaa...
Ei aloittanut, sain nimittäin eilen kirjeen jossa kerrottiin että työlupahakemukseni on käsitelty ja saanut myöntävän päätöksen. Koska mitään ei kuitenkaan voi hoitaa yksinkertaisesti, oli kyseessä tosiaankin vain ilmoitus siitä että päätös on tehty, ei itse päätös. Se tulee postissa erikseen yhdessä uuden työlupakorttini kanssa. Jos siis työpaikka olisi jo valmiina katsottuna, tällä paperilla en vielä saisi ottaa sitä vastaan, vaikka siinä kuinka kerrotaankin myönteisestä päätöksestä. Mutta samapa tuo, kun kerran sitä paikkaa ei vielä ole, alan katselemaan vaihtoehtoja mitä pikimmin. Toivottakaa onnea metsästykseen.

3 kommenttia:

marketta kirjoitti...

Lämpimästi onnea myönteisestä päätöksestä, vaikkakin vasta ilmoitustasolla ! Ja onnea työpaikan metsästykseen. Toivottavasti jotakin löytyy. Ainakin vapaehtoiskentällä on taatusti tilaa, mutta tietty palkallinenkin olisi mukavaa.

rauni kirjoitti...

Onneksi olkoon luvasta työskennellä. Toivotaan, että löydät mielekästä työtä, tai ainakin hyvän harrastuksen.

Andy kirjoitti...

marketta: Kiitti paljon. Oon kyllä ihan luottavaisin mielin, koska vaikka rahaakin olisi ihan kiva tienata, niin vähintään sit tosiaan tuolta vapaaehtoisrintamalta löytyy varmasti jotain. :)

rauni: Kiitos kiitos, mä aion huomenna lukea tosi tarkkaan lehden mukana tulevan ilmoitusliitteen. :)