tiistai 12. tammikuuta 2010

Jatkoaikaa hankkimassa

Käytiin tänään Ricen kansainvälisten asioiden toimistolla vähän selvittelemässä että mitäs tää meidän toinen vuosi meiltä sitten vaatiikaan ja tapaaminen osoitti että paljon helpommalla päästään kun etukäteen pelättiin. Villen pitää hankkia pomoltaan kirje jossa sanotaan että paikkaa on tarjottu ja palkkaakin maksettais, jonka jälkeen kansainvälisten asioiden toimisto hoitaakin melkein kaiken muun. Siis mitä tulee paperisotaan. Niiden paperien kanssa meidän pitää sit ihan itse kierrellä ympäri maita ja mantuja setvimässä sosiaaliturvatunnuksia (jospa elämäkin helpottuisi sit kun ne saadaan) ja palkka-asioita, mutta sen pitäisi olla aika simppeliä kun on ne paperit valmiina. Mut ei nuolaista vielä, pitihän niiden pirun ID-korttienkin hankkimisen olla ihan läpihuutojuttu...
Villen pitää myös uusia viisuminsa kun tullaan kesällä Suomeen, mutta mun ei, outoa kyllä, tarvitse. Minun viisumi on nimittäin voimassa vielä muutaman vuoden, vaikka Villen vanhenisikin huhtikuun lopulla. Kummalliseksi tämän tekee se, että minun viisumi on riippuvainen Villen viisumista, eli en saa olla kuitenkaan maassa ilman tuota miestä. Joten miksi ihmeessä se sitten on voimassa niin paljon pitempään? Kansainvälisten asioiden toimiston henkilökin oli tästä hieman ihmeissään ja mietti että miten ne niin on sen suurlähetystössä tehnyt. En mä vaan tiedä. Ehkä ne on varautunut juurikin tällaiseen mahdollisuuteen, että Villen viisumille haettais jatkoa. Koska nyt riittää kun uusitaan Villen viisumi vaan, niin mun on ihan käypä edelleen. Ja toisaalta, jos Villen viisumia ei uusittais, niin ei munkaan viisumista olis mitään iloa, niin samapa kai se niiden kannalta millainen voimassaolo siihen on lätkäisty.
Kyseltiin vähän myös mun mahdollisesta tulevasta työluvasta, johon siis olen tällä viisumistatuksella oikeutettu. Hakemukseen pitää liittää kirje, jossa kerron miksi haluan töitä tehdä. Syiksi saa luetella mm. työkokemuksen, kielitaidon ylläpitämisen tai kartuttamisen, ja sit ihan vaan huvin vuoksi ja ajankuluksi työskentelyn, mutta rahaa ei pidä motiiviksi antaa. Päinvastoin, pitää erikseen kirjoittaa ettei tarkoitus ole osallistua perheen elättämiseen, koska se on Villen homma. Hyvä olis vielä liittää mukaan taulukko, jossa luetellaan Villen tulot ja meidän talouden perusmenot, josta sit kävis ilmi että Villen tulot on menoja suuremmat. Eli mä saan tehdä töitä kunhan niitä rahoja ei oikeasti tarvita mihinkään.
Villen pomo on tämän viikon poissa, mutta ehkä me saadaan se tarvittava kirje hommattua jo ensi viikolla. Varsinaista kiirettähän asian kanssa ei ole kun meillä olis huhtikuun loppuun asti aikaa, mutta parempi hoidella hyvissä ajoin. Etenkin kun vastoinkäymisiä tulee ihan varmasti jossain vaiheessa. Ja olishan se työlupakin ihan kiva saada jossain vaiheessa, hakemuksen käsittelyyn kun menee kuitenkin muutama kuukausi.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hienoja kuvia lehdettömistä puista. Minulla on kuvia huurteisista puista, mutta laitan ne sähköpostilla, tänne kun en niitä osaa laittaa. Voisiko edes. Minkälainen siellä on sää, täällä on monta päivää ollut pikku(-2-6) astetta pakkasta, sumua ja tyyni ilma. Se on pukenut puut huurrevaippaan. Kaunista. Käytiin hiihtämässä pyhäjärvellä.

Andy kirjoitti...

rauni: Joo, lehtiä oli tippunut paljon meidän loman aikana, nyt täällä näyttää oikeastaan aika syksyiseltä.. :) Kuvat on siis napsittu eilen, Ricen kampukselta. Sääkin on oikeastaan aika syksyinen, paitsi ettei ole satanut viime aikoina. Sellaista vähän vajaata kymmentä astetta ja kirkkaita päiviä.