perjantai 8. tammikuuta 2010

Kuuhulluutta

Houston Museum of Fine Artsissa on ollut viime syksystä lähtien Apollo 11:n vuosipäivän kunniaksi pystytetty erikoisnäyttely, The Moon. Usean kuukauden suunnittelun jälkeen saatiin vihdoinkin eilen aikaiseksi mennä, kun havahduttiin siihen että näyttely poistuu tämän viikon jälkeen. Ja aika hienon näyttelyn olivatkin saaneet kasattua, yhteistyössä NASA:n kanssa. Mukana oli mm. antiikkisia teleskooppeja ja muita välineitä millä kuuta on tutkittu, sekä älyttömän hienoja karttapalloja kuusta. Sellaisen minäkin haluan! Sitten esiteltiin miten kuu on esiintynyt maalaustaiteessa kautta historian, ja pääsipä yhdessä huoneessa katsomaan Georges Méliès'n hauskaa A Trip to the Moon -elokuvaakin.
Niin hieno kuin näyttelyn alkuosa olikin, minä intoilin huomattavasti enemmän jälkimmäisestä puoliskosta, siitä NASA:n kanssa toteutetusta. Esillä oli niin avaruuspukuja kuin kuukiviäkin, puhumattakaan kattavasta kokoelmasta valokuvia joita astronautit ovat aikanaan kuun pinnalla ottaneet. Lisäksi pääsi ihailemaan valokuvaajien modernimpia tulkintoja kuusta, sekä Hubble teleskoopin ikuistamia otoksia. Hienon hieno näyttely.
Museon kaupassa olivat laittaneet kaikki näyttelyyn liittyvät tuotteet reiluun alennukseen, kun kerta viime hetket ovat käsillä, joten mehän tartuttiin tilaisuuteen kaksin käsin. Ekassa kuvassa on siis meidän uusi hieno palapeli, vaikka Ville olikin vähän huolissaan taivaan määrästä. Katotaan nyt, eiköhän siitä aika hieno tule, kunhan vaan saadaan aikaiseksi väsätä se kokoon. Palapelin lisäksi me ostettiin myös aivan upea seinäkalenteri makuuhuoneeseen. Olohuoneessahan meillä on Suomesta hankittu Viivi ja Wagner, joka ehkä olisi pitänyt laskea joululahjoihin mukaan, kun lahjakortilla kuitenkin se ostettiin.
Oli meillä kyllä jo valmiiksi makuuhuoneeseenkin kalenteri, kun äitikulta lykkäsi mukaan Seura-lehden ilmaisversion. Mutta niin älyttömän suloinen kuin moikkaava kissa olikin, ei se silti ihan pysty kilpailemaan noiden avaruuskuvien kanssa. Eli jos joku kaipaa hellyyttävän suloista eläinkalenteria, eikä yläkulmassa vilkkuva Seura-logo häiritse, huikatkaa. Täältä löytyis ylimääräinen kappale.
Kissa sanoo moi!

2 kommenttia:

r kirjoitti...

Oliskohan ne kuusi ja puoli vuotiaat kaksoset niin eläinystäviä, että heille voisi tarjota. Tai hei! Laita se eteisaulan seinään, ikääänkuin kiitokseksi siitä teidän ovimatosta.

Andy kirjoitti...

Ei siihen oikein saa, mutta ei se mitään, sillä Ville ilmoitti jo vievänsä sen töihin työpisteen seinään. :)