torstai 7. tammikuuta 2010

Arktista säätä

Kylmyys on suhteellinen käsite. Viimeisinä lomapäivinä Suomessa pakkanen kiristyi reilusti alle 20 asteen, joka, myönnetään, alkoi jo tuntumaan pikkuisen turhankin tiukalta. Siispä Houstonin talven miellyttävät 10 astetta toimikin älyttömän mukavana tervetulotoivotuksena. Mutta valitettavasti harvinaiset sääilmiöt jatkuvat, sillä kylmä yltää myös Houstoniin, eikä parina viime päivänä täällä ole oikein muusta puhuttukaan. Tänään saapuva arktinen rintama viipyilee alueella seuraavat kolme päivää ja koko kaupunki on ihan paniikissa.

Kuinka kylmää sitten on luvattu? Noh, yöpakkasia kolmeksi peräkkäiseksi yöksi, pahimmillaan jopa kuusi astetta miinuksella. Ja päivisinkin lämpötila saattaa, lähinnä perjantaina kun on rintaman kylmin päivä, mennä liki nollaan. Muuten päivälämmön pitäisi keikkua suunnilleen neljän asteen hujakoilla, korkeimmillaan. Miten ikinä me tästä selviämmekään?!? Kuten sanoin, kylmyys on suhteellinen käsite.

Loppukevennyksenä vielä kerrottakoon meitä eilen syvästi hämmentäneestä jutusta. Me ei nimittäin olla hankittu kynnysmattoa meidän kämppään, kun ei olla silleen koettu sitä niin kovin tärkeäksi. Niin amerikkalaisia meistä ei saakaan, että alettais kengät jalassa kotona huitelemaan, joten samapa tuo onko kynnysmattoa vai ei. Mutta eilen kun menin pyykkitupaan, havahduin siihen että jotain on nyt muuttunut.
Se ei ollut siinä kuulemma aamulla kun Ville lähti töihin. Mistä se on tullut? Saman käytävän varrelle on ilmaantunut ainakin yksi, ehkä kaksi uutta kynnysmattoa, joten me epäillään että joku naapureista on siis hankkinut uuden ja vanha on käynyt näin tarpeettomaksi. Ja sit ne on säälinyt meitä kun meillä ei ollut mattoa ollenkaan ja asettanut sen meidän oven eteen. No kiitos vaan oikein kovasti. Aika kilttiä.

4 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Melko salaperäistä. Joku on ollut salaa ystävällinen.

Andy kirjoitti...

Tosi outoa, en oo tottunut tällaiseen. ;)

rauni kirjoitti...

Oletko jo niin Amerikkalaistunut, että on unohtunut mihin suuntaan pakkanen menee, kun se kiristyy?
Se oli kylläkin yli 20 astetta, keimolan kohdalla kuulemma -27 Silloin, kun Isä oli teitä viemästa tulossa.
Alle 20 noin 11-19.
Heh heh heh

Andy kirjoitti...

Höpö höpö, katoppa elohopeamittaria että onko pinta alempana vai ylempänä kahdenkymmenen sillon kun asteita on miinus kakskytäseittemän.. ;)