maanantai 25. tammikuuta 2010

Kohti Super Bowlia

Nyt olis hyvä hetki puhua pitkästä aikaa taas vähän jalkapallosta, sillä eilen pelattiin konferenssifinaalit ja me vietettiin päivää nenät telkkariin liimattuina. NFL:hän on jaettu kahteen konferenssiin, jotka on AFC (jossa mm. Texansit pelaa) ja NFC. Suurimpaan ja kauneimpaan Super Bowliin pääsevät konferenssien mestarit, joista voittajajoukkue sitten kruunataan koko NFL:n parhaaksi.
Futissunnuntai alkoi AFC:n mestaruustaistolla, vastakkain kauden selkeästi paras joukkue Indianapolis Colts ja ehkä hieman yllättäenkin finaaliin selvinnyt New York Jets. Ja vaikka Jetsit kovasti ennakkoon uhosivatkin pystyvänsä yllättämään Peyton Manningin ja yltämään Super Bowliin asti, oli peli loppujen lopuksi hyvä mutta yllätyksetön. Jetsien hyvästä alusta huolimatta Coltseja ei niin vain pysäytetä, vaan Manning luotsasi poppoonsa selkeään mestaruuteen.
Illan peli olikin sitten monta astetta jännempi vääntö, kun NFC:n finaalissa kohtasivat New Orleans Saints ja Minnesota Vikings. Tämän olisi saattanut voittaa kumpi tahansa, eikä selkeää ennakkosuosikkia ollut, vaikka Saintsit olivatkin NFC:n kärkijoukkue runkosarjan jälkeen. Vikingsien hyökkäystä kuitenkin johti elävä legenda, ehkä kaikkien aikojen paras pelinrakentaja Brett Favre, joka jos kuka osaa voittaa tiukkoja otteluita.
Brett Favre

Tasainen, tiukka ja loppuun asti hillittömän jännittävä peli päättyi Saintsien jatkoaikavoittoon Garrett Hartleyn potkumaalilla ja New Orleansin ääriään myöten täynnä ollut Superdome räjähti. Saintseille tuleva Super Bowl on nimittäin joukkueen historian ensimmäinen (Coltsit ovat ottaneet osaa kolmesti, voittaen mestaruustaistoista kaksi) ja Saints matkustaa pelipaikalle Miamiin yhä edelleen hirmumyrsky Katrinan tuhoista toipuvan kaupungin kaikki odotukset harteillaan.
Brett Favren sen sijaan epäillään päättävän menestyksekkään uransa tähän varmasti äärettömän kipeään tappioon. Vikingsit kun käytännössä antoivat pelin pois lukuisilla virheillä ja pallon menetyksillä. Mut saa nyt nähdä. Favre on jäänyt eläkkeelle ennenkin, vain havaitakseen että houkutus uran jatkamiseen on liian suuri...
Kahden viikon päästä siis, Super Bowl XLIV, New Orleans Saints vs. Indianapolis Colts. Lupasin joskus että hurraan sitten Manningille Super Bowlissa, mutta sen verran suuren vaikutuksen on New Orleansin joukkue minuun tehnyt, etten ehkä voi lupaustani ihan täysillä pitää. Sovitaan siis niin että toivotaan enemmän voittoa ansaitsevan joukkueen sen myös saavan ja hurrataan tasapuolisesti hyville suorituksille. Colts lähtee liikkeelle ennakkosuosikkina, mutta Saintseilla on kaikki edellytykset ja mahdollisuudet yllätykseen ja se on ihan varma, ettei New Orleans anna periksi ilman ankaraa taistelua. Tästä on lupa odottaa ihan hitonmoista Super Bowlia! Lippuja saisi muuten vielä, halvimmat rokottaa kukkaroa parilla tuhannella taalalla kipale.
Kuvat lainattu täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Mä arvasin tämän kirjoituksen olevan tulossa, kun suomenkin radiossa mainittiin nuo ottelut. Korvaan tarttui tuo New Orleans ja muistin teidän sielläkin käyneen.

Andy kirjoitti...

Ei ihme että on mainittu, Super Bowl kun on kuitenkin maailman suurin yksittäinen urheilutapahtuma. :) Ja juu, ollaan käyty New Orleansissa. Ollaan myös nähty livenä molemmat joukkueet (antamassa meidän Texanseille pataan...). ;)