perjantai 8. tammikuuta 2010

Töissä taas

Tämä ei ole ollut mitenkään erityisen suotuisa työviikko. Loistavan Suomessa vietetyn joululoman jälkeen paluu työelämään on meinaan ollut vähän takkuista. Pari ensimmäistä päivää meni pienessä tokkurassa aikaerosta toipuessa. Keskiviikkona järki juoksi sitten jo sen verran kirkkaasti, että sitä ymmärsi kaivata lisää lomapäiviä. Torstai oli viikon ylivoimaisesti paras työpäivä, kun labrassa huhkiessa sai jotain aikaankin ja alkoi tuntua että kyllä se tästä lähtee. Vaan tänään remppamiehet iski ryminällä meidän toimistoon asentamaan lisää työpisteitä ja erilaisia kaapistoja. Sitä kolinaa ja pauketta kuunnellessa ei kyllä tarvinnut paljon töitä tehdä. Ensi viikolla otetaan onneksi tuore aloitus tälle vuodelle. Silloin päästään lopulta niiden uusien tutkimusten pariin, joita tänne on tultu tekemäänkin. Positiivisella mielellä siis viikonlopun viettoon.

Tänään oli muuten sen arktisen rintaman kylmin päivä. Lämpötila pysyi tosiaan päivälläkin hieman nollan alapuolella, ja löytyipä autokatoksen reunasta pari jääpuikkoakin. Tämä ei luonnollisestikaan lannistanut meidän ahkeria puutarhureita, jotka leikkasi aamulla ruohoa pipot päässä ja kaulahuivit kasvojen suojana kylmää tuulta vastaan. Että sellaista täällä;)

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Usein loma vaatii pehmeän laskun työhön. Hyvä, että kuitenkin on työvire palannut.
Olipa söpöjä jääpuikkoja, täällä pakkanen huiteleee edelleen -15-25 asteessa ja luntakin on jo noin kolmekymmentä senttiä, paikoin paljon enemmänkin ja lisää on luvassa.
Kunnon vanhanajan talvi siis.

marketta kirjoitti...

Niinpä niin - oma maa mansikka, muu maa mustikka vai miten se olikaan. Tiettävästi siihen sitten tottuu, ja jos oleskelu venähtää pitkäksi, on kotiinpaluu puolestaan ankaraa. Toistaiseksi toivoakseni tilanne on rauhallinen. Antoisaa tulevaa työrupeamaa !

Ville kirjoitti...

rauni: joo, kannatan pehmeää laskua ehdottomasti. Täällä pitäisi alkaa huomenna jo lämpenemään, ja jääpuikotkin on ehtinyt jo sulaa.

marketta: ei tässä mitään kummempaa koti-ikävää podeta suuntaan taikka toiseen. Hyvin täällä porskuttaa.

marketta kirjoitti...

Uskotaan uskotaan.