maanantai 12. heinäkuuta 2010

Viherpeukalot

Tänään saatiin vihdoinkin aikaiseksi ryhtyä viherpeukaloimaan ja istuttaa road tripiltä ostetut matkamuistot. Pikkuiset Saguaro-kaktuksen ja Joshua-puun kasvatuspaketit näyttivät avaamattomina tällaisilta.
Sisällään kumpikin paketti piti pienen ruukun, maa-ainesta, siemeniä sekä toimintaohjeet, jotka olivat varsin yksinkertaiset. Ensin luonnollisesti ruukkuun laitettiin maa-aines. Kuvan suhteista muuten näkee hyvin myös sen, miten pikkuruisesta ruukusta onkaan kyse. Jos noista nyt oikeasti jotain kasvaa, ne pitänee suht pikaisesti siirtää isompaan ruukkuun..
Seuraavaksi siemenet kehiin (kuvassa olevat on Joshua-puun siemeniä, Saguaron siemenet oli sellaisia ihan pieniä vaan) ja ohut kerros maa-ainesta vielä peitoksi.
Lopuksi ruukut piti asettaa astiaan, jonka pohjalle laitetaan vähäsen vettä. Meillä vesiastian virkaa saa toistaiseksi hoitaa epäkäytännöllisen kokonsa vuoksi käyttämättömäksi jäänyt uunivuoka, joka oli aikanaan osa isomman vuokakokoelman pakettia. Hyvä että sillekin löytyi vihdoinkin virka.
Siinä ne nyt sitten nököttää, ikkunalaudalla. Saguaron pitäisi alkaa itämään alle viikossa, Joshuankin noin kahdessa. Toivotaan nyt oikein kovasti että niistä alkais jotain vihreää pilkistämään, se olis ihan mielettömän hauska ja hieno juttu. Vähänkö jännää!

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Toivotaan parsta,olisihan se hauska nähdä mitä niistä tulee.
Miten aiotte kujettaa ne sitten kotiin ensi kesänä, jos ne alkavat kasvaa? Saako kasveja tuoda?
Täällä kyllä näillä ilmoilla kaktukset viihytisi, meidän etupihalla paisteessa oleva mittari esitteli jo äsken(klo 8.45) näytti + 40,2 astetta. Suujärven vesikin alkaa olla hellelukemissa +24 astetta joten kelpaa siellä kelluskella ja polskia.

Andy kirjoitti...

Kyllä nää on sit ihan vaan tän vuoden ilo, ei niitä valitettavasti varmaan ees tosiaan sais tuoda Suomeen, saatika että pystyis. :)

marketta kirjoitti...

Oletteko kuulleet uudenlaisesta kaupunkianarkiasta, jossa viherpeukalot ottavat haltuunsa käyttämättömiä maakaistaleita ja ryhtyvät viljelemään joko kukkia tai peräti vihanneksia. Toiminta on ollut lehitietojen mukaan erittäin menestyksellistä eri puolilla maailmaa. Houstonissa ainakin lämpöä riittää, eikä kasteluongelmaakaan taitaisi olla...

Andy kirjoitti...

Hupaisaa, tosin me taidetaan kyllä rajata oma viherpeukalointimme vastaisuudessakin ihan vaan kotioloihin.. ;)