tiistai 18. toukokuuta 2010

Matkamuistoja

Me hankittiin vaikka mitä kaikkea kivaa matkamuistoiksi road tripiltä. Ensimmäinen ostos oli hirmu suloinen liskoavaimenperä El Pason arkeologisesta museosta.
Pekaanipähkinälajitelmasta kerroinkin jo aikaisemmin, maltillisesti onnistuttiin pitämään se avaamattomana kotiin asti. Nyt ollaan jo maisteltu osa, mutta koska rasia on sen verran suuri, riittänee herkkuja vielä muutamaksi päiväksi.
Samana päivänä pysähdyttiin ostamaan kahvit turistisälämyymälästä jota vertasin Kasvihuoneilmiöön, ja sieltä tarttui mukaan hauska kahdesta väännetystä naulasta tehty pulmalelu. Onnistuin ratkaisemaan sen vahingossa jo maksuvaiheessa kun roikotin sitä pikkurillillä ja heiluttelin sopivasti. Ville viihdytti sitten itseään seuraavalla ajoetapilla pujottelemalla naulat takaisin yhteen. Lelu ei osoittautunut erityisen haastavaksi, mutta kyllä sen ratkaisu tarkoituksella oli silti hieman hankalampaa kuin vahingossa...
Old Tucson Studiosilta napattiin matkaan hauska magneetti jääkaapin oveen. Pelimerkki sopi hyvin asiaan myös siksi, että Las Vegas oli toinen matkan pääkohteista.
Studioilta saatiin myös sattumalta vähän extramatkamuistoja. Yksi paikan henkilökunnasta oli juuri vaihtamassa lavastuksia ja koska me osuimme paikalle sopivasti, lykkäsi hän vanhat etsintäkuulutusjulisteet meille. Olisivat kuulemma muuten menneet roskiin. Minusta ne on ihan tosi hienot ja pohdinkin josko edes toisen saisi jossain vaiheessa vaikka kehystettyä.
Saguaro National Parkista ostettiin meidän molempien mielestä ihan tosi hieno kangaskassi, joka osoittautui hirmu hyödylliseksi hankinnaksi matkan edetessä, kun matkamuistoja kertyi enemmänkin. Kasseja tarvitsee kuitenkin aina ja tässä yksilössä on valtavan kivat printit.
Me tykätään hurjasti tehdä palapelejä, minkä takia palapelit onkin kerrassaan mainioita matkamuistoja haalittavaksi, kun niissä yhdistyy hauska ajanviete ja mukavat muistot kivoista matkoista. Hoover Damilta ostettu kappale pitää sisällään 500 palaa.
Olin koko ajan ajatellut, että pyrkisin tilaisuuden tullen ostamaan matkan varrelta paidan tai pari, jottei tarttis käydä pyykkäämään. Ja kesäiset yläosat tulee olemaan kovassa kulutuksessa Houstonin helteissä. Las Vegasista bongasinkin sitten tosi kivan paidan, jonka kuvioon on istutettu myös koristekiviä. Ne on kuitenkin suht hillittyjä, ettei ihan silmille hypi. Kuvasta ei juurikaan erotu, mutta keskellä ison ruusun alla lukee kyseisillä kivillä kirjoitettuna Las Vegas.
Penn & Tellerin esitystä ennen aulassa myytiin fanituotteita ja iskettiin silmämme oikeasti tosi kivan näköiseen t-paitaan. Ja paitojahan olikin tosiaan tarkoitus hankkia...
Ja niitähän hankittiin... Cirque du Soleil'n O:n jälkeen haluttiin siitäkin esityksestä joku muisto, koska se teki molempiin valtavan suuren vaikutuksen, mutta mikään tarpeeton sälä ei houkutellut. Joten kun bongattiin tämä hieno paita, oli valinta helppo tehdä. Minä kyllä yritin joka välissä esitellä myös Villelle kaikkia hienoja paitoja sun muita, mutta miehellä on kuulemma jo riittävästi vaatteita. Siksi siis kaikki vaatehankinnat tuli minun käyttöön.
Las Vegasissa sijaitsee myös valtava nelikerroksinen M&M World, jossa oli pakko tietenkin vierailla. Me ei edes tiedetty että kyseisillä karkeilla on niin käsittämätön määrä oheistuotteita! Liikkeestä löytyi myös kokonaisen seinällisen verran valikoimaa mistä sai kasata itselleen sopivan pussin, joten laitoin Villen töihin. Pähkinöiden tavoin tämäkin paketti pääsi avaamattomana takaisin Houstoniin ja tuolla se nyt odottaa herkkukaapissa sopivaa hetkeä.
Mainitsin aiemmin että Grand Canyon West sijaitsee Hualapai-heimon mailla, joten tekemämme kierroksen varrella myytiin monessa paikassa käsintehtyjä hienoja koruja. Ville kehotti minua valikoimaan joukosta suosikkini ja tämä oli se. En valitettavasti muista enää mitä nuo sinisävyiset kivet ovat joita korussa on käytetty, mutta metalliosat ovat kuitenkin hopeaa.
Grand Canyon National Parkista löydettiin hauskat pakkaukset, joiden avulla voi kasvattaa itselleen ikioman Saguaro-kaktuksen tai Joshua-puun. Me ei osattu valita että kumpi me haluttais ikkunalaudalle, niin otettiin sitten yksi paketti molempia. Mukana tuli pieni ruukku, siemenet ja sopivaa maa-ainesta. Katotaan kuinka niiden käy, tosin viherpeukalointi saa odottaa että palataan takaisin Suomesta.
Mallikuvia kunnon Saguaroista löytyy täältä, kun taas Joshua-puu näyttää isona tällaiselta.
Grand Canyonistakin piti napata vähän kasattavaa palapelin muodossa, useista vaihtoehdoista tässä oli meidän mielestä kaunein kuva. Laatikossa sanotaan että paloja on yli 500, joten eiköhän tuokin ihan tehtävissä ole.
Roswellin UFO-museon näyttely oli sen verran mielenkiintoinen, että päätimme hankkia museon myymälästä vielä tapahtumaa käsittelevän kirjankin. Tämä kirja on salaliittoteorian kannalla ja takakannessa vakuutetaan, että niin ovat kirjan luettuaan kaikki muutkin. Odotan mitä suurimmalla mielenkiinnolla tämän opuksen pääsemistä lukuvuoroon.
Sellaisia. Näiden lisäksi osteltiin myös muutamia postikortteja jääkaapin oveen, mutta niistä ei nyt ole kuvia. Onnistuttiin siis varsin hyvin pitämään matkamuistohankinnat kivoissa ja hyödyllisissä ostoksissa, joista on iloa vielä myöhemminkin.

4 kommenttia:

rauni kirjoitti...

On teille kaikenlaisia muistoja kertynyt, tuohon kun vielä lisätään ne valokuvat. Oletko muuten kuullut, että omista kuvistakin voi teettää palapelejä?
Ei sinun tarvitse paitapyykille kovin usein ryhtyä, on niitä sen verran eri paikoista kertynyt.

Andy kirjoitti...

Olen mä sellaisistakin palapeleistä kuullut, mutta me pitäydytään nyt ainakin toistaiseksi muiden ottamien kuvien kokoamisessa. :)

Sirpa ja Emppu ja Iitu kirjoitti...

Emppu ja Iitu kiittää korteista jotka olivat tosi mieluisat yllätykset KIITOS!
Ja olen myös seurannut matkaanne vihreänä kateudestä täällä työkiireiden ja kotikiireiden keskellä vaikken kommentoimaan asti sitten oikein ole ehtinytkään.
Saatte kertoa kaikki kunhan nähdään.. Sitä me jo odotellaan että pian nähtäis.

Andy kirjoitti...

Haha, ei pelkoa. Me tullaan puhumaan matkasta ja esittelemään valokuvia siinä määrin, ettei kukaan enää jaksa kuunnella.. ;) Pian jo nähdään!