torstai 6. toukokuuta 2010

Chandler, Arizona

Tänään keskityttiin mailien kerryttämisen sijaan Tucsonin nähtävyyksiin, kohteita oli yhteensä kolme.
Ensimmäisenä oli vuorossa Old Tucson Studios, jossa on kuvattu lukuisa määrä länkkäreitä. Kuten nyt vaikkapa minun ehdoton suosikkini, Rio Bravo.
Aika huikea paikka kaltaiselleni leffafriikille, ehdottomasti vierailun arvoinen.
Leffakulisseista jatkettiin Saguaro National Parkiin ihailemaan niin uskomattomia maisemia, että sanattomaksi veti.Me oltiin Villen kanssa jotenkin kuviteltu että noita saguaro-kaktuksia kasvaisi suht harvakseltaan, yksi siellä, toinen täällä, mutta niitä oli tosiaan kaikkialla ja paljon.
Lopuksi pistäydyttiin vielä tutustumassa Biosphere 2 -laitokseen, jossa saatiin ihan yksityisopastus. Kyseessä oli päivän viimeinen kierros, eikä paikalla ollut muita kuin me. Sen ansiosta päästiin yhteen sellaiseenkin paikkaan, mihin kierroksia ei yleensä koskaan viedä, aika hienoa. Sieltä otettuja kuvia me ei valitettavasti saada laittaa nettiin, joten pistetään nyt vähän maisemia vielä.
Päivän saldo: 193,7 mailia.

3 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Rio Bravo on minunkin mielestäni paras länkkäri. Mutenkin olen katsonut länkkäreitä jonkin verran, joten nuo maisemat näytti jotenkin tutunomaisilta.
Tehdäänkö juuri noista kaktuksista sitä kaktusviinaa?
Teillä näyttää edelleen olevan kaunis ilma, eilisissä oli vähän pilviharsoa, ihan vaan varjostuksen vuoksi kai.

ice princess kirjoitti...

Tuo saguaro oli kylla tosi siisti kansallispuisto. Muinaisella road tripilla siella pysahdyttiin ihan tyylilla etta mennanko.. no joo miksei ja oli kylla sen arvonen. en tiia kavittako siela visitor centterissa kiertaan ja kuuleen selostusta, mutta ku ne sen jalkeen avas ne verhot lasiseinasta ja kaikki nuo kaktukset naky niin oli vahan siistia.

Andy kirjoitti...

rauni: Se on agave-kaktus mistä meskalia saa, niitä kasvaa Meksikossa. :) Ja juu, sää on kyllä ollut varsin suosiollinen. Paitsi kaktusten keskellä kävely Arizonan paahtavan auringon alla 40 asteen helteessä oli jo vähän turhankin tukala kokemus...

ice princess: Haha, meillä on ihan sama tyyli tällä matkalla, että pysähdellään hetken mielijohteesta vähän missä sattuu... Me ajeltiin sinne puistoon päin yhden vuoren sivusta niin, että kun käännyttiin laskeutuun alaspäin niin yksi niistä laaksoista aukesi siihen eteen. Ihan käsittämätön maisema oli kyllä. Ja siellä visitor centerissä oli yksi ihana vanhempi rouva joka opasti meille parhaat pysähdyspaikat (kierrettiin se puiston autokierros). :)