perjantai 14. toukokuuta 2010

Roswell, New Mexico

Eilinen typerä vatsapöpö osoittautui hyvin nopeasti talttuvaksi, joten tänään päästiin jatkamaan jälleen reissua. Koska kuitenkin menetimme yhden päivän, pyrittiin tänään kerryttämään maileja mittariin vähän enemmän, eikä matkan varrelle juuri ylimääräisiä pysähdyksiä mahtunut.
Pilvet näytti hauskasti vyöryvän vuorten yli.

Kellojakin päästiin siirtämään jälleen, näin kotiinpäin mennessä me aina menetetään yksi tunti. Huijasin muuten vähän kun kerroin meidän toisesta aikavyöhykkeen vaihdosta viime viikolla, koska virallisesti aikavyöhykkeiden vaihdot tapahtuivat matkan varrella vielä Texasin puolella ennen El Pasoa ja Arizonan ja Nevadan rajalla Hoover Damin yllä, mutta jälkimmäisellä kerralla ei käännetty kelloja, jotka siis puolestaan kääntyivät jo aiemmin, New Mexicon ja Arizonan rajalla. Monimutkainen ilmiö selittyy sillä, että vaikka Arizona ja New Mexico kuuluvat molemmat Mountain Time Zoneen, Arizonassa ei käytetä kesäaikaa. Niinpä Arizona on käytännössä tällä hetkellä samassa ajassa kuin Pacific Time Zoneen kuuluva Nevada ja kellot kääntyvätkin samaan aikavyöhykkeeseen kuuluvan New Mexicon rajalla. Ja jotta homma ei olisi liian simppeli, kerrottakoon vielä että Arizonassa sijaitsevat intiaanireservaatit puolestaan käyttävät kesäaikaa, eli niissä kello on osan vuodesta tuntia enemmän kuin lopussa Arizonassa...
Harmaa taivas ja suhteellisen avarat maisemat.

Nyt osui meidänkin tielle oikein kunnolla niitä harmaita taivaita, kun iltapäivä oli mitä synkin ja sateisin. Lähialueelle annettiin jopa varoitukset sekä tornadosta että harvinaisen rajusta ukkosmyrskystä, mutta onneksi me ei jääty kummankaan jalkoihin.
Matkalla oli myös ajoittain melkoisen sumuista ja näkyvyys ajoittain suhteellisen heikko. Päästiin kuitenkin perille Roswelliin (ei vielä UFO-havaintoja..) ja onneksi huomiseksi on luvattu vähän parempaa ilmaa, niin voidaan ehkä vähän katsella ympärillemmekin ennen matkan jatkamista.
Päivän saldo: 470,8 mailia.

3 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Hyvä ettei niitä tornaadoja ole tiellenne osunut, ja kiva, että teillekin osui harmaata taivasta,ettei vallan totuus unohtuisi;)
Tännekin tuli kesä ihan rytinällä,
(ihan pikku-ukkonen vain, muutama jyrähdys ja 10 minuutin sadekuuro) vielä 4 päiväää sitten ei edes hiirenkorvia ja nyt jo melkein voi vihdan tehdä. Lämpöäkin +25 astetta.

marketta kirjoitti...

Me veneilijat olemme vastaavasti juuttuneet reippaan vastatuulen vangeiksi, mutta ei sentaan tornadojen. Emmeka myoskaan ole yksin - satamassa on muutama muukin paatti pyrkimassa kohti pohjoista.

Andy kirjoitti...

rauni: No en mä tiedä, olishan sellainen kiva nähdä menemässä jossain horisontissa. :) Kiva kuulla että te ootte saanut sinnekin vihdoin lämmintä!

marketta: No voi, toivottavasti tekin pääsette taas jatkamaan matkaa pikapuoliin. :)