tiistai 4. toukokuuta 2010

El Paso, Texas

Kuten otsikosta voi huomata, emme vaihtaneet vielä osavaltiota, mutta aikavyöhykettä kylläkin. Meidän kello on siis tällä hetkellä tuntia vähemmän kuin Houstonissa.
Kehottaisin kiinnittämään huomion kaikkien kuvien täysin pilvettömään taivaaseen. Siinä oppii aika äkkiä arvostamaan autonsa ilmastointia, kun aurinko porottaa koko armaan päivän ja lämpötila on lähempänä neljää- kuin kolmeakymppiä. Aivan huikean kaunis päivä ollut siis tänään, mitä parhain ajokeli.
Aina välillä poikettiin isolta valtatieltä ja ajeltiin sen sijaan jonkun pienen kaupungin läpi. Tai maisemareittiä.
"Hei, tuossa kyltissä sanotaan että seuraavasta liittymästä pääsee jollekin maisemareitille."
"Katos vaan, mennäänkö sieltä?"
"Mennään ihmeessä!"
"Kartan mukaan tää kiertää tuollaisen lenkin ja palaa sitten takaisin valtatielle, kiva juttu."

Pistivät sitten maisemalenkilleen pysähdysalueen aika tylsien maisemien kohdalle. Melkein viittitty ees pysähtyä, mutta räpsin sit kuitenkin kuvan tai kaks...
Kaktukset oli pienenä mun ihan ykköslempparikasveja ja mulla olikin ikkunalaudalla suhteellisen vakuuttava kaktuskokoelma. Niitten piti sopia hyvin tällaiselle, joka on vähän huono muistaan ton kastelupuolen, mutta sit ne kaikki kuoli kumminkin. Olen siis ehkä ainoa ihminen joka on onnistunut tappaan kaktuksetkin kuivuuteen... Tämä kuvan yksilö voi sen sijaan oikein hyvin ja puskee kukkiakin, tosin valitettavasti vasta tuolta alakulmasta. Vähänkö se on varmasti hieno sit kun noi kaikki nuput kukkii!
Yhdessä vaiheessa ajettiin mailikaupalla niin, että oikealla puolella näkyi koko ajan valtavasti tuollaisia tuulienergiahärveleitä. Vaan ihmekös tuo, kun Texasissa käytetään eniten tuulivoimaa koko Yhdysvalloista.
Kuva räppästy vanhalla pokkarilla liikkuvan auton ikkunasta. On noissa uuden kameran kuvissa sentään pieni laatuero...

Jos keskivaiheilla osavaltiota alkoi jo näkyä selviä korkeuseroja, löytyy lännestä ihan oikeita vuoristoalueita. Aika hienon näköisiä maisemia ollaan siis ihailtu tänäänkin. Kuriositeettina kerrottakoon vielä, että Texasin korkein huippu on Guadalupe Peak, joka on 2656,94 metriä merenpinnan yläpuolella.
Huomenna haluan ainakin nähdä Meksikon, lisää El Pasoa ja jonkun toisen osavaltion Texasin lisäksi.
Päivän saldo:476,2 mailia.

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Joo ei ollakaan yhtään kateellisena katsottu, tänäänkin satoi räntää ja lämpöä oli +3 astetta, tosin vain sen kuuron ajan, muuten on noin +10.
Hienojahan ne kuvat on, mutta onko se oikea vertailu,onko ne uudenkin kameran kuvat otettu liikkuvasta autosta?
Maisemareitit on useimmiten ihan hienoja ja kannattaa kiertääkin niiden kautta, kun aikataulu ei ole liian tiukka.
Osa niistä sinun kaktuksista muistaakseni kyllä kuoli hukkumalla.
Ei ihme, että on tuulivoimaa näkyy olevan kovin isoja aukeita, sellaisissa yleensä tuulee usein.
Katsoin kartasta, te pääsette vielä oikein vuoristoonkin, jos oikein tuota teidän reittiä osasin arvioida.

Andy kirjoitti...

Hahaa, ei ollut reilu kameravertailu ei, mutta en mä sitä niin kirjaimellisesti tarkoittanutkaan. Otinpa silti haasteen vastaan ja rehti virallinen vertailu seuraa myöhemmin.. ;)

Ja ei, ne ei hukkunut ne kaktukset, kaikki vaan luuli niin kun kuulemma on todennäköisempää että kaktusta kastelee liikaa kuin että liian vähän. Mun kaktukset silti kuivui. :)