lauantai 22. toukokuuta 2010

Museopäivä

Vietettiin Villen kanssa päivää Houstonin luonnontieteellisessä museossa. Siellä on esillä parhaillaan kaksikin varsin kiinnostavaa erikoisnäyttelyä, joissa piipahtaminen on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Ensimmäiseksi suunnistettiin ihastelemaan Fabergén tuotoksia varsin kattavassa ja erinomaisesti kasatussa näyttelyssä. Upeiden koristemunien, korujen ja savukerasioiden keskellä salissa kiersi myös aivan ihana rouva, joka henkilökunnan edustajana vastaili ihmisten kysymyksiin ja kertoi hauskoja ja mielenkiintoisia tarinoita eri esineiden historiasta. On lähes poikkeuksetta mukava kuunnella ihmistä joka sekä selkeästi tietää mistä puhuu ja on myös valtavan innostunut omasta aiheestaan.
Fabergén jälkeen siirryttiin sujuvasti hurjan viihdyttävään, mutta myös varsin informatiiviseen taikuutta käsittelevään näyttelyyn. Esillä oli hurja määrä vanhoja mainosjulisteita, kuuluisien (ja vähemmän kuuluisien) taikureiden käyttämiä tarvikkeita, sekä erilaisia videopätkiä muinaisten mestareiden esityksistä. Temppujen saloja ei varsinaisesti aktiivisesti paljastettu, mutta sekä taikuuden historiaa että taikureiden käyttämiä optisia harhoja käsiteltiin kattavasti. Kaiken muun hyvän lisäksi aina tasatunnein ihan oikea taikuri piti noin varttin mittaisen esityksen.
Erikoisnäyttelyjen jälkeen napattiin pirtelöt ja odoteltiin että Hubble 3d -elokuvan seuraava näytös alkaa. Minä näinkin jo kyseisen teoksen Maman ja Petun kanssa heidän täällä vieraillessaan, mutta halusin viedä myös Villen sitä katsomaan.
Leffan jälkeen päätettiin vielä pistäytyä museon perhostalossa, jossa on ollut tarkoitus käydä jo suunnilleen vuoden ajan... Perhostalosta löytyy aivan älytön määrä mitä värikkäämpiä siivekkäitä, jotka lepattelevat ihmisten joukossa vapaasti. Tai ehkä pikemminkin niin, että ihmiset pääsevät vapaasti käpyttelemään perhosten joukkoon.
Upeita, kauniita perhosia olisi jaksanut katsella kauemminkin, mutta kotiinkin oli jossain vaiheessa lähdettävä. Tosin vasta sen jälkeen kun olin jo vakaasti päättänyt palata jossain vaiheessa Suomen loman jälkeen meidän uuden järkkärin kanssa. Tänään kun olin varustautunut ainoastaan pokkarilla, johtuen siitä että erikoisnäyttelyissä ei saa ottaa valokuvia, joten isomman kameran rahtaaminen tuntui etukäteen ajateltuna turhalta.
Huomenna on pakko hoidella viimeisetkin asiat kuntoon ajoissa ja myös pakkailla vähän valmiiksi, koska maanantaina on ihan naurettavan aikainen aamu. Kuljetus lentokentälle noutaa meidät nimittäin siinä kuuden aikaan, eikä tuo kuulosta aamu-unisten torkkujien mielestä ollenkaan houkuttelevalta. Vaan ehkä sen kestää kun ajattelee vaan sitä, että Washington DC odottaa, eikä siitä ole edes viikkoa siihen kun päästään Suomeen. Kiva loma tulossa, kunhan nyt koittaisitte pitää ne tulivuoret rauhallisina siellä...

2 kommenttia:

rauni kirjoitti...

Kertoiko se opaana toiminut rouva, että aika iso osa Fabercen koruista ja munista on Suomalaisten koruseppien tekemiä? Siellä työskenteli aikanaan muutama taitava Suomalainen.
Siellä perhostalossa näytti ihanalta.
Viettäkää kiva loma siellä W.CD:ssä ja sitten tervetuloa kotimaahan.
Tulivuori on jo rauhoittumaan päin.

Andy kirjoitti...

Enemmän oli puhetta siitä, kenelle mikäkin esine oli aikanaan kuulunut tai lahjoitettu. Tosin oli siellä myös yksi koristemuna jonka kuvioinnissa oli Suomen liput ristissä ja siitä oli juttua.

Ja joo, siellä perhostalossa oli oikeasti aika hurmaavaa. :)